Клиентите на Kaufland България са дарили близо 30 хил. лева

...
Клиентите на Kaufland България са дарили близо 30 хил. лева
Коментари Харесай

Кампанията на Kaufland и DMS за Коледа е набрала 30 хил. лева за лечение на деца и възрастни

Клиентите на Kaufland България са дарили близо 30 хиляди лв. по време на благотворителна акция „ ДАРИ “ в магазините на веригата за Коледа. Тя се организира взаимно с платформата DMS под мотото „ ДАРИ – дребното за теб е скъпо за други “.

Средствата се разпределят сред хора, нуждаещи се от лекуване и с дейни акции в DMS. От началото на партньорството сред най-голямата комерсиална верига в България и платформата DMS са събрани близо 180 хиляди лева за деца и възрастни, които набират средства за лекуване.

Мащабните акции се организират обичайно два пъти в година – по време на най-големите християнски празници – Великден и Коледа и в отговор на многочислените запитвания на клиентите на веригата за събиране на средства за лекуване.

Шестото издание на самодейността се организира в интервала 4 декември – 14 януари, като всеки искащ е могъл да направи подаяние в особено сложени кутии, ситуирани във всички 65 хипермаркета на веригата в страната. За да обезпечи равнопоставеност и обективност в избора на акциите, които клиентите поддържат, както и транспарантен развой на дарителство, Kaufland твърди, че се е обърнала за експертно подпомагане към DMS.

„ Благодарим на всички наши клиенти за доверието и съпричастността към идеите на Kaufland и DMS, тъй като те са знак на най-висшите човешки качества – състрадание и добрина и както гласи мотото на акция, нещо дребно за някого, би могло да се трансформира в животоспасяваща поддръжка за различен. Партньорството ни с DMS от 2021 год. за акция „ ДАРИ “ демонстрира, че сумата от даренията нараства през годините, а хората припознават нас и DMS като благонадежден канал, посредством който да оказват помощ на нуждаещи се хора, сподели Кремена Георгиева, управител „ Корпоративни връзки и обществена отговорност “ в Kaufland България.

Утвърдената дарителска платформа се управлява и ръководи от Български дарителски конгрес и фондация „ BCause – в помощ на благотворителността “ и работи от 2007 година като обединен дарителски номер за набиране на средства със SMS-и и чрез онлайн дарения.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР