Клиентите могат да управляват различните си среди по унифициран начинAzure

...
Клиентите могат да управляват различните си среди по унифициран начинAzure
Коментари Харесай

Azure Arc отключва нови хибридни сценарии

Клиентите могат да ръководят другите си среди по уеднаквен метод

Azure Arc привежда услугите и ръководството на Azure към всяка инфраструктура
(илюстрация: Microsoft)

Microsoft направи още една решителна стъпка в развиването на облака с Azure Arc – набор от технологии, които отключват нови хибридни сюжети за клиентите, като привеждат услугите и ръководството на Azure към всяка инфраструктура. Компанията показа Azure Arc на конференцията Microsoft Ignite 2019 в Орландо, Флорида.

Стотици милиони облачни Azure запаси се провеждат, ръководят и подсигуряват всекидневно от клиентите на платформата. Azure Arc уголемява тези благоприятни условия за ръководство до Linux и Windows сървъри, както и към Kubernetes клъстери във всяка инфраструктура в местни, мулти-облачни и периферни (edge) среди.

Предприятията разчитат все по-често на хибриден софтуерен метод, с цел да се възползват от локалните вложения и в това време да употребяват облачните нововъведения. Тъй като повече бизнес интервенции и приложения се уголемяват, включвайки крайни устройства и голям брой облаци, хибридните благоприятни условия би трябвало да им разрешават да работят безпроблемно на местни, мулти-облачни и крайни устройства, като в същото време подсигуряват ръководство и сигурност във всички разпределени места. Без координация в тези среди, разноските и сложността порастват експоненциално, акцентира Microsoft.

Още от самото си основаване Azure дава хибридни благоприятни условия и Microsoft продължава развиването в тази посока. Преди две години компанията вкара Azure Stack, с цел да разреши разрастване на непрекъснат заоблачен модел на място. През последната година Microsoft разшири Azure, предоставяйки DevOps за всяка среда и всеки облак, задейства облачна отбрана против заканите за сигурността на всяка инфраструктура и отключи опцията за AI когнитивни услуги на всички места.
още по тематиката
„ В Microsoft разбираме, че хибридните облачни благоприятни условия би трябвало да се развиват, с цел да разрешат нововъведения на всички места, като в същото време обезпечават безпроблемна разработка, внедряване и ръководство ”, сподели Джулия Уайт, корпоративен президент за Azure.

Благодарение на Azure Arc, клиентите към този момент могат да ползват пореден и уеднаквен метод за ръководство на техните разнообразни среди, употребявайки постоянни, потвърдени средства като Azure Resource Manager, Azure Shell, Azure Portal, API и Azure Policy.

Разработчиците могат да основават контейнерни приложения с принадлежности по собствен избор, а ИТ екипите да подсигуряват, че приложенията се внедряват, конфигурират и ръководят еднообразно с потребление на GitOps-базиран мениджмънт на конфигурирането.

И най-после, Azure Arc улеснява използването на облачната сигурност в среди с централизиран надзор на достъпа и политики за сигурност.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР