Клиенти са мамени да предоставят ПИН или парола за MyTelenorТеленор

...
Клиенти са мамени да предоставят ПИН или парола за MyTelenorТеленор
Коментари Харесай

Теленор предупреди за опити за измама

Клиенти са мамени да дават ПИН или ключова дума за MyTelenor

Теленор подсети на клиентите си никога да не дават на трети лица еднократни кодове или своята ключова дума за приложението MyTelenor (снимка: CCO Public Domain)

Теленор предизвести за зачестили опити за измами посредством придобиване на нерегламентиран достъп до профили на консуматори на оператора в приложението MyTelenor.

Измамниците употребяват разнообразни претексти, с цел да излъжат клиенти на телекома да им дават еднократни ПИН или ключова дума за достъп до приложението MyTelenor, сигнализираха от компанията.
още по тематиката
По този мотив, Теленор припомня на клиентите си никога да не предоставят  на трети лица еднократни кодове или своята ключова дума за приложението MyTelenor за достъп, тъй като това може да докара до обилни вреди.

Операторът акцентира, че в никакъв случай не желае от своите клиенти да дават кодове или ключова дума за  достъп до MyTelenor отвън самото приложение. Обаждане от чужд или подозрителен източник с искане за даване на подобен код или ключова дума, без значение под какъв предлог, е сигурен знак за машинация.

Потребителите би трябвало да откажат даването на кода или паролата и да осведомят Теленор, поучават от компанията с уверението, че към този момент са подхванати нужните дейности за прекратяване на тези  опити за машинация. Компетентните органи работят за откриване на причинителите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР