Клиенти от 127 страни са поискали да купят от венецуелската

...
Клиенти от 127 страни са поискали да купят от венецуелската
Коментари Харесай

Мадуро се похвали с клиенти за неговата криптовалута от 127 държави

Клиенти от 127 страни са поискали да купят от венецуелската криптовалута петро, заяви президентът Николас Мадуро, представен от ТАСС.

" Петрото е бъдещето на Венецуела и на света. Свързано е с бъдещето на стопанската система и финансите в нашия район “, сподели Мадуро на гала в Каракас. Той регистрира, че над 87,2 хиляди консуматори са подали претенции за покупка на венецуелската криптовалута, 3, 532 хиляди от тях са компании, 83,76 хиляди са физически лица.

Венецуелският президент посочи, че купувачите са от Австралия, Германия, Беларус, Бразилия, Куба и Испания. Има иклиенти от Съединени американски щати, Франция и Саудитска Арабия.

Ел петро – венецуелската криптовалута, бе пуснато в продажба на 20 февруари като метод страната да излезе от дълбоката икономическа рецесия. То бе обвързано с петролните находища на Венецуела и за цена беше оповестена цената на 1 барел нефт.

Миналата седмица Мадуро се похвали, че вложители са поискали да купят петро за 735 млн. $. Той позволи криптовалутата да бъде добивана на територията на цялата страна, националната асоциация на авиопревозвачите да получава възнаграждение и да заплаща в петро за всички услуги, в това число за гориво. Петрото бе оповестено за постоянно платежно средство за консултантски услуги, както и в областта на туризма.

Според анализаторите това в действителност е емисия на нов държавен дълг.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР