Клиенти на Топлофикация стояха около три месеца на студено заради

...
Клиенти на Топлофикация стояха около три месеца на студено заради
Коментари Харесай

Защо семейства в София останаха над три месеца без парно отопление?

Клиенти на „ Топлофикация ” стояха към три месеца на студено поради свален електромер, захранващ абонатната станция на постройката им. При рутинна инспекция от енергото открили, че липсва партида, по която да се заплаща токът, нужен за инсталацията на парното. Техниците свалили електромера, а клиентите на „ Топлофикация ” останали на студено.

“Останахме без отопление малко преди Коледа ”, каза в ефира на Нова един от пострадалите.

По думите му сваленият електромер бил инсталиран от „ Топлофикация ” през 2006 година, когато била заменена и абонатната станция. „ Той обаче се оказа противозаконен, тъй като бил без партида. На 18 ноември от енергото пристигнаха за замяна на електромери. Този се оказа без партида. Свалиха го и ние останахме без отопление. И по този начин към този момент съвсем три месеца ”, показва мъжът.

Живущите почнали връзка с „ Топлофикация ”. „ От сдружението получихме писмен отговор, в който се показва, че постройката има слънчева система на покрива, каквато в никакъв случай не сме имали и действително нямаме потребност от техните услуги, с цел да се отопляваме ”, изясни той. И добави: „ Абонат съм на „ Топлофикация ” повече от 50 години и в никакъв случай не сме имали неплатени сметки. Дори, когато стояхме на студено, пак получавахме фактури за сградна апаратура ”, акцентира той.

В писмото се твърди още, че в постройката имало електромер за общите потребности. „ Такова нещо в никакъв случай не сме имали, само че ни предложиха да прикачат абонатната станция към него и да се заплащат разноските по потреблението на ток ”, съобщи мъжът.

Той уточни, че откакто се живущите се свързали с Нова и от „ Топлофикация ” разбрали за репортажа, дошли техници и за 15 минути монтирали нов електромер.  
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР