Клиенти на голям телеком са получили съобщения на електронните си

...
Клиенти на голям телеком са получили съобщения на електронните си
Коментари Харесай

Нова измама: Клиенти на Виваком получиха съобщения за начисляване на двойни сметки

Клиенти на огромен телеком са получили известия на електронните си пощи за начисляване на двойни сметки в последната им фактура.

Грешката сякаш била открита след инспекция на заплащанията от страна на телекома. Предоставя се линк, посредством който да се възвърне надвзетата сума и клиентът да възвърне правата си, написа.

" От пръв взор разбрах, че става въпрос за машинация. Първо, аз не съм клиент на този телеком и не употребявам нито една тяхна услуга. Другото, което ми направи усещане, е, че домейнът на подателя не е фирменият, а е много подозрителен " - описа читателка на Blagoevgrad24.bg, която е получила известие на мейла си.

В нейния случай се показва за начисляване на спомагателни 94.90 евро. " За да коригирате тази особеност и да възстановите правата си, щракнете върху връзката по-долу и следвайте инструкциите, които са ви показани " - написа незнайният адресант.

" Това е подвеждаща информация, не се доверявайте " - предложиха от " Виваком ". Признаха, че са получили голям брой сигнали за такива известия на електронните пощи на жители и компании. Ръководството на компанията ще реши дали да разгласява предизвестие за измамата на фирмения уебсайт. От оператора поучават клиентите да посетят най-удобния за тях офис даже при най-малкото подозрение за неправда.


 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР