Клиенти на Booking.com са получили предупреждение да внимават за измама

...
Клиенти на Booking.com са получили предупреждение да внимават за измама
Коментари Харесай

Клиенти на Booking са мамени с имейли, които точат банковите им карти

Клиенти на Booking.com са получили предизвестие да внимават за машинация с имейли, в които се желае от тях да потвърдят заплащането си за хотел. Много консуматори са получили през последната седмица сходни подправени известия със опасност, че резервираният им престой ще бъде анулиран, в случай че не бъдат предоставени данни за банкова сметка, оповестяват английските издания " The Observer " и " The Guardian ".

Особеното в тази ситуация е, че имейлите не идват от подправени електронни пощи, а от самата система на уеб страницата. От Booking.com изрично отхвърлят платформата да е била хакната и вместо това упрекват хотелиерите за пробив в техните системи. От своя страна, хотелите показват, че това не е допустимо да е станало при тях.

" За страдание някои от нашите сътрудници в региона на настаняването са били обект на доста безапелационни и комплицирани фишинг тактики, които са ги насърчавали да кликнат върху линкове или да изтеглят атачмънти отвън нашата система, което е разрешило качването на злотворен програмен продукт на техните устройства. В някои случаи това е довело до неоторизиран достъп до техния акаунт в Booking.com ", се споделя в публично изказване на компанията.

Платформата поучава потребителите си, в случай че имат някакви терзания по отношение на заплащанията да се свържат непосредствено с техния екип или с хотелите си, които елементарно могат да ревизират случая.

" The Observer " споделя за няколко недоволства от клиенти, които са получили въпросните имейли, само че не са изгубили пари, защото са се усетили в точния момент, че известията могат да са подправени.

Това е следващият проблем, който визира уеб страницата за резервации, който се употребява от милиони пасажери по целия свят. Миналия месец той беше упрекнат, че е оставил доста хотелиери и други сътрудници по света без пари в продължение на месеци. Тогава компанията оправда неналичието на заплащания с " механически проблем ".


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР