Клиентелисткият и купен вот може да се пребори, само ако

...
Клиентелисткият и купен вот може да се пребори, само ако
Коментари Харесай

Методи Андреев: Борисов омръзна на задкулисието, вдигнаха ръце от него

Клиентелисткият и платен избор може да се пребори, единствено в случай че жителите проявят храброст и възприятие за отговорност и не се опасяват от внушенията, че машините за гласоподаване ще ги заразят. Това съобщи в студиото на ФАКТИ някогашният народен представител Методи Андреев във връзка идните парламентарни избори.

Бившият ръководител на Комисията по досиетата съобщи, че ГЕРБ е план на задкулисието, както и че 10 година хората към този момент знаят за корупцията, мафиотизирането на държавното ръководство и това би трябвало да провокира спонтанна реакция на изборите.

" Политическият облик на Бойко Борисов не се е изменил, той се върна към корените си, към мутренското. Откъдето стартира, там се върна. Той се разви в предстояща от основателите му светлина. Ясно е кой го е стартирал Борисов - Бригадир Аспарухов, който беше офицер от Първо ГУ, член на генералското придвижване в Българска социалистическа партия. Борисов беше непосредствен до групировката СИК, която беше до кръга " Монтерей ". Ако се заровим в това минало, ще разберем за какво е подобен и за какво са му такива приятелите. Всичко, което мутрите реализираха с бухалки, в този момент се реализира с публични поръчки ", разяснява Андреев.

" Става дума за физическото оцеляване на Борисов. Както го слушаме да приказва непрестанно неща, несъответстващи с действителността, някой от неговите другари се е почувствал измамен. Например Васил Божков - някой съмнява ли се, че с цел да бъде това, което е бил, очевидно е бил доста непосредствен до сърцето на тези ръководещи. Ако фактически Божков е давал пари на Горанов и Борисов, с цел да мине сред капките на закона, и те в този момент постъпват по този метод с него, какви ще са им връзките при положение, че Борисов към този момент не е министър председател и не се употребява с защитата, която има сега. Васил Божков го сподели в едно свое изявление: " изпушихте последната си пура ". С такива другарства, ортаклъци към Бойко Борисов е цялостно ", сподели той.

" Бойко Борисов е омръзнал на своите настойници. Те схванаха, че политиката му е да лъже американците, че лъже руснаците и лъже руснаците, че лъже американците. Неговата непостоянност е причина самото задкулисие да вдигне ръце от него. Той е към този момент и един от най-мразените български политици. Нито едно задкулисие не желае да ръководи с ненавиждан политик. Те каквото можаха от него - взеха, той каквото можа им даде. Смятам, че неговата орис ще бъде по-различна от тази на другите ненавиждани политици. Той рано или късно ще се срещне с българското правораздаване ", счита Андреев.

Според него цялата структура на ръководство на ГЕРБ е фалш.

" Борисов се бори за физическото си оцеляване и е егоцентрик. За него неговите депутати са единствено пешки на шахматната дъска. Когато вожда на ГЕРБ е застрашен, може да направи всевъзможни каваци, сделки, безпринципни дейности в името на своето лично оцеляване ", разяснява той във връзка опциите за коалиция сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия.

Целия диалог с Методи Андреев гледайте във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР