Клей сезонът в ATP Тура стартира още този уикенд, а

...
Клей сезонът в ATP Тура стартира още този уикенд, а
Коментари Харесай

ATP 250 Маракеш: Кузманов срещу играч извън топ 1500; труден старт за Лазаров

Клей сезонът в ATP Тура започва още този уикенд, а на нас през цялото време ни предстоят голям брой тенис страсти с изявите на най-хубавите български тенисисти. Още на следващия ден ще можем да проследим изявите на Димитър Кузманов и Александър Лазаров, които попаднаха в пресявките на ATP 250 надпреварата в Маракеш. За страдание, то срещите на двамата българи са сложени едновременно, като евентуално ще започват малко след 15:00 часа.

Жребият беше извънредно благоразположен към Мико, който е подложен под номер шест и на старта ще премери сили с локалния представител Уалид Ахуда. 18-годишният тенисист се намира под номер 1619 в международната класация и през кариерата си до момента е взел участие само на конкуренциите от сериите " Фючърс ", тъй че не би трябвало нашият съотечественик да има проблеми да го надиграе.

Влизането в главната скица обаче няма да бъде по никакъв начин елементарно задача за пловдивчанина, тъй като евентуално ще му се наложи да премине през топ поставения Юго Грение (световен номер 146), който се намира в страхотна форма и през предходната седмица завоюва Чаланджър в Испания, но това се случи на твърда настилка и е общоизвестен факт, че Грение не обожател на клея, като Кузманов на два пъти го надигра през предходната година.

Лазаров нямаше сходен шанс със противниците и му следва да се изправи против Андреа Вавасори (световен номер 202). Италианецът е повторен финалист в Чаланджър Тура на алена настилка и по-рано през сезона мина сполучливо квалификациите в Кордоба. Любопитна детайлност, е че Вавасори е в топ 50 на света по двойки и постоянно прибягва до способа сервис-воле, а последната загуба на Алекс пристигна тъкмо против състезател с сходен жанр на игра, а точно Кирил Кивацев.

При възможен триумф, то нашият съотечественик съвсем сигурно ще премери сили с Вит Копжива (световен номер 165), който през днешния ден отстъпи на полуфиналите в Сан Ремо от Лука Ван Аш и е потвърден клей експерт, защото има доближат ATP 1/2-финал на сходно равнище. Това се случва в Гщаад през 2021-ва, където Копжива сензационно надвива над Денис Шаповалов, който към оня миг е член на топ 10 и настоящ полуфиналист от Уимбълдън.

Пълен чоп за квалификациите в Маракеш:

Marrakech ATP 250 Qualifying draw
— Tennis Draws (@DrawsTennis)
Програма за неделния ден в Маракеш:

Централен корт (стартират не преди 13:30 часа)

1. Рикардо Бонадио - Пабло Андухар

2. Димитър Кузманов - Уалид Ахуда

3. Елиас Имер - Матео Мартино (не преди 17:00 часа)

корт 4 (стартират не преди 13:30 часа)

1. Марек Генгел - Артур Казо

2. Александър Лазаров - Андреа Вавасори

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР