Клевети ли премиерът Бойко Борисов или записите са манипулирани? В

...
Клевети ли премиерът Бойко Борисов или записите са манипулирани? В
Коментари Харесай

Адвокат Марин Марковски охлади радостта на Елена Йончева от присъдата срещу Борисов с приятелски съвет

Клевети ли министър председателят Бойко Борисов или записите са манипулирани? В този спор влязоха соцдепутатката Елена Йончева и бранителят на премиера Марин Марковски пред Bulgaria ON AIR.

Елена Йончева завоюва делото, което заведе против Борисов поради негови изявления по време на предизборната капания и той би трябвало да й заплати 5000 лв.. Премиерът обаче съобщи, че ще апелира решението на съда пред по-горна инстанция.

Делото е поради две изявления на премиера в предизборната акция предходната година - на 10 март в Бургас и на 12 март във Варна, в които той споделя, че държавното управление на ГЕРБ е било насила да заплаща милиони за журналистическите изявление на Йончева.

Според Елена Йончева в продължение на цялата предизборна акция министър председателят е наговорил десетки клюки по всички национални малките екрани и по тази причина има ясно доказателство.

" Тази присъда демонстрира, че не може един политик безнаказано да лъже, манипулира и клюки политически конкурент. Това демонстрира стила на ГЕРБ. Има наклонност на Балканите, че политиците не носят отговорност за своите неистини, операции и клюки, само че това би трябвало да се промени ", безапелационна бе социалистката в " България заран ".

Тя се надява съдът да остане самостоятелен и да не се поддаде на политически напън при обжалването на присъдата.

Адвокат Марин Марковски, който пази премиера Борисов в съда, твърди, че не се изключва тезата записът, излъчен по малкия екран, да е манипулиран.

" Вкарването на дума или израз може да сложи някого в внимателно състояние. Моят другарски съвет към Йончева и е да не си разрешава в ефир да твърди, че господин Борисов е клюкар и измамник. Реално на никое място в речта на премиера не се загатва името " Елена Йончева ", означи още юристът.

Марковски посочи, че няма значение дали е предизборна акция или не - законите би трябвало да се съблюдават, само че в тъкмо този случай нито една точка не е нарушена.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР