Клето момче, което играе добре игра с топка и печели.

...
Клето момче, което играе добре игра с топка и печели.
Коментари Харесай

Терзийски: Гришо е клето момче, Мис България е хубава

Клето момче, което играе добре игра с топка и печели.

Такова определение даде писателят Калин Терзийски на българския тенесист Григор Димитров в ефира на NOVA.

Гришо - кумир, това е невисок разсъдък. "Фейсбук " избухна

Никол Шерцингер с огромен жест към Гришо след успеха му

Терзийски беше един от отрицателно изказалите се за Димитров след триумфа му на финалния шампионат на ATP за годината, който е връх в кариерата на тенесиста.

Конкретно Терзийски се възмути от големите възнаграждения на тенесиста, които съпостави със своите лични като публицист.

„ Господстващите кръгове се пробват да елементаризират и деградират масите от хора, с цел да им станат комфортни. Масите от хора са длъжни не да се псуват и да ненавиждат писателите си и да възвеличават едно клето момче, което просто играе добре тенис, игра с топка, и печели. Играе добре, само че е просто спорт. Лувъра ли е по-голям за цивилизацията или стадион „ Маракана””, попита Терзийски.

Той добави, че никой не помни „ боксьорите и борците”, които са се състезавали по времето на Леонардо Да Винчи.

„ Един опит да се предизвика полемика се приема като опълчване. Не, обичам това момче. Не мога да го одобрявам насериозно, тъй като не считам спорта за нещо сериозно”, съобщи писателят, съгласно който разликата сред неговите възнаграждения и тези на Димитров демонстрира, че „ народът би трябвало да бъде стъпкан, културата му унищожена и да бъде пратен в тъмното и ниското”.

Писателите – национална задача

„ Американските писатели като Хемингуей, Фокнър, Фицджералд са такива колоси, тъй като американският народ се е прекланял пред тях и е бил кадърен да издигне тези фигури, тъй че пред тях да се прекланя целия свят. Българският народ прави ли нещо, с цел да се повдигнат на международно равнище неговите писатели”, попита Терзийски.

По думите му няма по какъв начин да се твърди, че българските създатели не са положителни.

„ Да кажем 10 000 индивида в България знаят всяка моя книга и я чакат да излезе. По-голямата част знаят, че съм пиел, а не какво съм написал и какви са посланията. Това е трагично”, посочи писателят.

Той съпостави отношението към литературата му с туземското държание на „ папуаси в Папуа Нова Гвинея”, които биха употребявали картина на Леонардо Да Винчи, „ с цел да увият в нея някой мисионер и да го изпечат”.

Истината за избора на новата „ Мис България”

Мис България: Не съм грозна. Голяма дивотия. Завиждат

Мис България 2017 – хубаво момиче

„ Защо упрекват нея, че не е красива по техния усет? Нея са я избрали. Българинът знае, че нещата се вършат не по разпоредбите и посредством подли връзкарски механизми. Тя е отговорна, тъй като се е натикала там по втория метод. Ако не е”, разяснява Терзийски изборът на новата Мис България Тамара Георгиева, чийто външен тип доста хора не утвърждават.

Според писателя може да се каже, че има подобие сред отрицателните реакции против нея и тези против изявлението му за Димитров.



„ Хората, които имат за народен воин състезател на тенис, най-джентълменския спорт, по какъв начин могат да бъдат толкоз надалеч от джентълменството”, чуди се писателят.

„ Мис България е хубаво момиче. Има особена физиономия и й прави чест, че не е пипнала нищо по нея”, счита Терзийски, съгласно който в ценностната система у нас известния еластичен хирург „ Д-р Енчев е национална гордост”.

Личният живот – превъзходен, не пие

„ В персоналния живот е отлично. Усетих възрастта си, с помощта на сериозните разтърсвания – здравни, душевни”, съобщи 47-годишният публицист за себе си.

„ По едно време имах възприятието, че съм на 30. Тази прекаленост ме докара до тези разтърсвания. Те са минало и аз се укротих. Не пия от доста време”, разкри Терзийски.

„ Опиянението от трезвостта е доста по-голямо от всяко (друго) и доста малко хора живеят в това прелестно опиянение”, счита той.

Може би най-известната му книга, „ Алкохол”, споделя за личната му битка с пиенето. Романът е притежател на Европейска премия за литература.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР