Клетките iPS при определено химическо въздействие могат да възстановят клетки

...
Клетките iPS при определено химическо въздействие могат да възстановят клетки
Коментари Харесай

Пробив: Японски учени успешно тестват имунотерапия срещу рак със стволови клетки

Клетките iPS при несъмнено химическо влияние могат да възстановят кафези от всевъзможен тип, което на доктрина разрешава основаването на тъкани за разнообразни органи

Японски учени сполучливо са провели опит за имунотерапия на рак благодарение на индуцирани стволови кафези iPS, съобщи ТАСС, като цитира известие на университета в Киото.

В хода на проучването специалистите основават имунни кафези с нараснала дарба да нападат тъканите, наранени от рак. След това те са инжектирани на заболели мишки. В резултат е доказано, че при гризачите се следят позитивни промени, в това число угнетяване на растежа на тумора, оповестява Българска телеграфна агенция.

Вид имунотерапия, наречена CAR-Т, се употребява за лекуване на пациенти с рак на кръвта. При нея се отстраняват имунните кафези от тялото, програмират се да се борят с рака и по-късно се връщат назад. Досега това можеше да стане единствено с клетките на самия пациент, само че опитите на японски учени демонстрират, че клетките iPS са подобаващи и за този способ. Използването им ще понижи разноските за лекуване.

Клетките iPS при несъмнено химическо влияние могат да възстановят кафези от всевъзможен тип, което на доктрина разрешава основаването на тъкани за разнообразни органи. Според значително експерти присаждането на такива кафези би могло да лекува и злокачествени болести.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР