Клет България ООД придобива обособена част от дейността по създаване

...
Клет България ООД придобива обособена част от дейността по създаване
Коментари Харесай

„Клет България” придобива образователния бизнес на издателство „Изкуства”

„ Клет България ” ООД придобива обособена част от активността по основаване и търговия с познавателни книжки, учебници и образователни пособия на издателство „ Изкуства ” ЕООД. Сделката е финализирана на 10 януари и включва прехвърлянето на част от екипа на издателството към структурата на Клет и правата върху хартиените и електронните издания с одобрената марка „ Изкуства ”. 

Това е следващата стъпка на „ Клет България ” в посока разширение портфолиото артикули за българския пазар. Издателството закупи марките „ Анубис ” и „ Булвест 2000 ” през 2018 година Освен това предлага и просветителни материали под интернационално наложените марки „ Klett “, „ PONS ”, ”Difusion ”, ”Cambridge ”, “Oxford ” 

„ Тази договорка ни даде опция да осигурим на българските учители и възпитаници още по-богата гама от просветителни запаси, като ги допълним с хартиените и електронни издания на издателство „ Изкуства “. Вярваме че синергията на нашите марки ще ни разреши да отговорим още по-добре на упованията на учителите. Ще продължим да развиваме марката „ Изкуства “, както направихме с „ Анубис “ и „ Булвест 2000 “, защото имаме вяра в цената и смисъла ѝ “, разяснява Владимир Колев, шеф на „ Клет България ”. 

Първото практическо преимущество, от което незабавно ще могат да се възползват учителите от всички детски градини и подготвителни групи, е безплатния достъп до интерактивния програмен продукт към електронните познавателни книжки с марката „ Изкуства “. 

„ Клет България ” развива и най-модерната цифрова платформа iZZI, с която подсигурява на учители, възпитаници и родители достъп до над 50 000 просветителни ресурса. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР