Клер Лиу може и да №87 света, но не е

...
Клер Лиу може и да №87 света, но не е
Коментари Харесай

Клер Лиу: Научете повече за опонентката на Томова в Индиън Уелс


Клер Лиу може и да №87 света, само че не е от изключително познатите имена в женския тенис.

Американката дебютира в топ 100 през предишния август, само че от дълго време се приказва за прехода ѝ към женския тенис и капацитета ѝ да влезе в стотицата. На 14 години завоюва първата си ITF купа и се трансформира в най-младата тенисистка с професионален трофей от Анна Курникова насам (1996).

На едвам навършени 15 години тя бе доста покрай дебют в съществена скица на шампионат от Големия шлем, откакто стигна до финалния квалификационен кръг в Ню Йорк, само че отстъпи на Александра Панова.

Дебютира в съществена скица на WTA (при това 500) шампионат в Станфорд на 18 години и даже поведе на Никол Гибс, само че позволи поврат. Още идващия месец съумя да стигне и до първия кръг на US Open – в пресявките надира Карълайн Долехайд, Сесил Каратанчева и Виктория Каменская.

Най-доброто ѝ показване досега при дамите са вторите ѝ кръгове на US Open и Уимбълдън – по този начин и не е прескачала тази граница на WTA конкуренциите от категории 250, 500 и 1000. Любопитното е, че в All England Club през 2018 отпадна от идната шампионка Анджелик Кербер, само че бе единствената, която ѝ взе сет до трофея.

Лиу е някогашна №1 при девойките с купа от Уимбълдън и изгубен край на Ролан Гарос.

През този сезон има проблеми с постоянството, като единствените ѝ следващи победи я водиха до триумф в квалификациите и място във втори кръг на WTA 250 конкуренцията в Мелбърн при започване на януари. В Сидни позволи проваляне от №589 в света, а в идващите и шампионати я стопираха Кудерметова, Вондроушова и Костюк.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР