Клепачите са подпухнали, очите са зачервени, а под тях лежат

...
Клепачите са подпухнали, очите са зачервени, а под тях лежат
Коментари Харесай

Колко много болести се виждат по лицето? Не пропускайте тези симптоми!

Клепачите са подпухнали, очите са зачервени, а под тях лежат сенки. Може би това са признаци на разрастваща се болест. Кои болести се отразяват върху лицето? Не пропускайте тези признаци

Вежди
Налага ли ви се понякога да коригирате формата на веждите си? Значи решавате казуса от неверния край: отстранявате последствията, вместо да се борите с повода!

• Веждите са плътни и храстовидни (винаги са били по този начин или наскоро са почнали да порастват активно), плюс проблеми с цикъла демонстрират дисфункция на яйчниците.

• Редките и тънки вежди също могат да бъдат сигнал за хормонален дисбаланс.

• Веждите изтъняват към слепоочието: това значи, че щитовидната жлеза страда от липса на йод.

• Веждите се срастат? Това може да демонстрира податливост към хипертония.

Болести, посочени от очите
Очите ябълки или склерата би трябвало да е с белотата на перла.

• Жълтата склера демонстрира чернодробно заболяване и камъни в жлъчния канал, а синкавата склера - неналичието на калций в организма и уязвимостта на съединителната тъкан, което води до навяхвания, изкълчвания и други пострадвания. Но може би сте изкарали целия ден на сухоежбина, ходили сте на фитнес и на парна баня. Като цяло, сте се изпотявали доста, а сте пили малко течности - значи става дума за дехидратация.

• Конюнктивата - нежна мукозна обвивка, която постила предната част на склерата и вътрешната повърхнина на клепачите - би трябвало да е блестящо розово. Но тя е бледа? Следователно, в тялото са се натрупали доста киселини и шлаки. Това се случва, когато бъбреците и черния дроб не се оправят с детоксикацията на вътрешната среда.

Симптомите на кои заболявания се виждат по носа, устните, очите, бръчките и пигментацията четете в Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР