Клеър Бронфман, дъщеря на бившия президент на Световния еврейски конгрес

...
Клеър Бронфман, дъщеря на бившия президент на Световния еврейски конгрес
Коментари Харесай

Щерка на ексшеф на СЕК влезе в затвора заради секскулт

Клеър Бронфман, щерка на някогашния президент на Световния еврейски конгрес (СЕК) Едгар Бронфман, е била наказана на шест години и девет месеца затвор в Ню Йорк.

Четиридесет и една годишната жена през вчерашния ден е признала виновността си по през вчерашния ден пред магистрати в най-големия американски град, разглеждащи делото NXIVM. Тя е декларирала пред магистратите, че е правила операции с кредитни карти и укривала човек, незаконно пребиваващ в Съединени американски щати.

Процесът е почнал преди към две години и в началото Бронфман е отхвърляла обвиняванията. Тя е твърдяла, че компанията NXIVM е пособия на хора в личностното им развиване и се е занимавала с щедрост. Жената по-късно е признала виновността си и получила ефикасна присъда.

NXIVM е била основана в град Олбани, щата Ню Йорк, през 1998 година Официално това е била компания с предмет на активност маркетинг на доста равнища и консултантски услуги. Зад паравана на бизнеса е работил злокобен секскулт.

Една от главните фигури на "компанията " Кийт Раниер е принуждавал последователките си да вършат секс с него, подлагал ги продължителни диети за намаляване и източвал техните банкови сметки и карти. Освен това членовете на сектата (и от двата пола) са били подлагани на физически и душевен тормоз.

Раниер (роден през 1960 година в град Ню Йорк) и употребяващ псевдонима Авангард е бил задържан в Мексико през зимата на 2018 година по искане на Съединени американски щати. Миналата година мъжът е бил приет за отговорен в полова употреба на няколко дами и девойки, незаконен трафик на хора, финансови измами и документни измами. Магистратите в Голямата ябълка са насрочили произнасянето на присъдата на Раниер за 27 октомври 2020 година Според данни на вестник Ню Йорк пост той може да влезе в пандиза до края на дните си.

Клеър Бронфман е получавала големи суми от татко си - родения в Канада милиардер Едгар Бронфман (1929 – 2013 г.), още до момента в който той е бил жив. Предприемачът е основал и бил притежател на бизнесимперия, занимавала се с редица действия (производство на алкохолни питиета, медии и други). Той е оставил на седемте си деца към три милиарда щатски $.

Бронфман е бил отпред на СЕК от 1979 година до 2007 година Благодарение на активността му през 80-те години на предишния век доста евреи са получили опция да се преселят от Съветския съюз в Израел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР