Клъстер за свободно слово, медии и журналистика задава публични въпроси

...
Клъстер за свободно слово, медии и журналистика задава публични въпроси
Коментари Харесай

Клъстер за свободно слово, медии и журналистика с публични въпроси към Христо Иванов, Атанас Атанасов и сие

Клъстер за свободно слово, медии и публицистика задава обществени въпроси към Христо Иванов, Атанас Атанасов и сие:
Това ли е свободата на словото, която прокламирате? От изтеклия запис от тайното заседание на Демократична България в Народното събрание, с изключение на други скандални за обществото позиции и сюжети, чухме от устата на Христо Иванов да пита къде е излъчено, откакто схващат, че са в ефир. След това Иванов дава разпореждане записа да се смъкна от сървъра на Дарик, където е гледан непосредствено от потребителите. Да се смъкна от сървъра и от масивите на една медия е изрично и безапелационно потъпкване на свободата на словото!
От Клъстер за свободно слово, медии и публицистика питаме това ли е свободата на словото, която прокламирате?
И всичко, което до в този момент сте правили под диктовката на подмолни господари ли е, представяйки се за радетели на свободата на словото?
И тази режисура каква цел има? Възможно ли е да е в интерес на български олигарх, считан за задкулисието в България и основател на кръга Капитал?
И, в случай че е по този начин, по какъв начин да считаме информацията до в този момент, която се популяризира от неговите медии, откакто доближената му партия подрежда да се махат записи от сървъри на друга медия посредством властта, която упражнява?
Бухалка ли е Демократична България в ръцете на същия олигарх в политическото пространство, откакто медиите му се счита, че са такива против неуместни съперници в бизнеса и политиката?
С какво лице от тук нататък ще обяснявате кое е подправена вест и кое не?
Какво още продуцирате като сюжет за страна, медии и публицисти?
Според вас би трябвало ли прокуратурата да се самосезира за опита да се махне информация от сървъра на медията от политически индивид, който към момента взе участие в ръководството?
След сходно желание би трябвало ли Христо Иванов и Атанас Атанасов да си подадат оставката?
Въпроси, на които чакаме да ни отговорите, тъй като очевидно пристигна време да дадете доклад на организация като нашата, която действително се занимава със свободата на словото и медиите и която няма общо с измислените и ръководени от олигарси НПО-та, да ви лъскат имиджа посредством неистини и клюки.
Задаваме въпросите си обществено и ги разпращаме на всички медии, които се усещат задоволително свободни да ги разгласяват. Смятаме, че отговорът също би трябвало да е обществен, с цел да няма подозрение за интервенция от задкулисието, което изисква и смъква информация от сървъри на медии, злоупотребявайки с власт и пари.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР