Клъстър от заразени с коронавирус бе открит на един от

...
Клъстър от заразени с коронавирус бе открит на един от
Коментари Харесай

Германски круизен кораб по река Дунав се превърна в огнище на COVID-19

Клъстър от инфектирани с ковид бе открит на един от круизните речни кораби, пътуващи по река Дунав. Корабът, приближаващ от Германия, е дебаркирал във Виена, заяви Българска телеграфна агенция.

По данни на градския медицински спешен щаб, от 178 пасажери на борда са били открити 80 инфектирани. Още при идването си през вчерашния ден корабът е бил подложен под карантина и на никой не е било разрешено да го напусне.

Всички пасажери, здрави и заболели, са били превозени през днешния ден назад за Германия. Никой от инфектираните, измежду които има и четирима членове на екипажа, не е бил настанен в болница, защото положението им е било положително.

Кризисният щаб на Виена е създал проекта за противоположния превоз на пасажерите в съдействие с немските управляващи, съвещанието е траяло цялата нощ. Заразените и здравите пасажери са били разпределени в разнообразни рейсове.

" Всички пасажери са с маски от вида FFP2, рейсовете се проветряват постоянно и водачът е обособен на задоволително разстояние от пасажерите. Взети са всички ограничения превозът да е безвреден и да бъде предотвратено заразяване на още пасажери ", съобщи Соня Вихт от здравната работа на Виена.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР