Класирането за олимпийските игри в Токио 2020 ще е най-голямата

...
Класирането за олимпийските игри в Токио 2020 ще е най-голямата
Коментари Харесай

Пранди: Класирането за Токио 2020 е голямата цел пред волейболистите този сезон

Класирането за олимпийските игри в Токио 2020 ще е най-голямата цел пред мъжкия народен тим по волейбол в натоварения сезон, който следва. Това съобщи селекционерът Силвано Пранди, който за първи път приказва пред българските медии след завръщането си на поста.

Под негово управление България завоюва последните си медали - бронзовите от Евро 2009 в Турция. Сега той благодари на българската федерация за предоставената опция за ново предизвикателство.

Италианецът съобщи, че може да разчита на добър тим, в който има опитни волейболисти. И добави, че не желае да авансово да слага граници за това какво могат да реализират състезателите.

Какво следва

Пранди уточни кои ще са хората в щаба му. Ключовите позиции са за италианци, като за асистент е поканен и Андрей Жеков. Според селекционера някогашният разпределител ще му е от изгода с опита си и с това, че познава волейболистите.

Сезонът ще стартира с другарски мачове със Сърбия в Белград в края на май. След това следва присъединяване в Лигата на нациите, където програмата на България е тежка и включва пътувания до Аржентина, Китай и Бразилия.

В екипа на националния тим са удовлетворени, че уредниците разрешават записването на повече състезатели по отношение на предната година - 25 вместо 21. Тези, които не пътуват за дуелите в чужбина, ще се приготвят в София.

Фотогалерия: Най-вълнуващите "български " мигове от международното по волейбол >

Пранди посочи, че погледите ще са ориентирани към олимпийската подготовка във Варна при започване на август. И даде да се разбере, че волейболистите, на които ще разчита за квалификацията, ще би трябвало да са играли най-малко в част от мачовете в Лигата на нациите.

Преди Евро 2019 българският тим ще играе в мощен шампионат в Скопие с тимовете на Македония, Иран и Белгия.

Казусът " Казийски " и останалите

Традиционно, беше подложен въпросът за възможното връщане на Матей Казийски. Пранди съобщи, че е приказвал с него, само че е получил отвод.

" Може да се каже, че посветих несъмнено време за това да проуча опцията и да опитам, с цел да се върне Матей Казийски в националния тим. Трябва да призная, че в началото открих едно благоволение от негова страна към това да проведем подобен диалог поради неговото отношение към мен. Но след близо два месеца, в които имаше всевъзможни мнения, изчаквания и по този начин нататък, неговият заключителен отговор беше " не ". Поради негови персонални претекстове той не се усеща подготвен да бъде разполагаем на националния тим ", сподели италианецът. И добави, че в последния миг още веднъж ще потърси Казийски.

Друг от опитните национали, които завоюваха бронзови медали от Евро 2009 - Тодор Алексиев, е декларирал, че е подготвен да играе в олимпийската подготовка. Той обаче желал отмора за Лигата на нациите.

Пранди сподели, че би разговарял и с либерото Владислав Иванов, който беше отхвърлен от тима след скандал с някогашния към този момент селекционер Пламен Константинов предишното лято. " Владислав Иванов... Работил съм с него. Той е състезател, който единия ден би трябвало да похвалиш, а на идващия би трябвало да му направиш забележка ".

На италианеца беше припомнено, че под негово управление Виктор Йосифов попадна и се утвърди в националния тим преди 10 години. Селекционерът съобщи, че вижда забавни млади състезатели, които чака да имат значима роля в тима отсега нататък и уточни центровете Красимир Георгиев и Алекс Грозданов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР