Класирането за детските градини в София ще се отложи с

...
Класирането за детските градини в София ще се отложи с
Коментари Харесай

Стотици родители недоволни от отлагането на първото класиране за детските заведения

Класирането за детските градини в София ще се отсрочи с няколко дни поради изчезнали адреси при подадените заявки. Това провокира недеволството на стотици родители.

За задачата системата за банкет ще бъде отворена за няколко дни. Така родителите, които не са съумели да попълнят правилно информацията за своите деца, ще получат шанса да го създадат.

Срокът е от през днешния ден, до 18 ч. в събота. Класирането също се отсрочва - то ще е в понеделник, 17-май от 17 ч.

Снимка: btvnovinite.bg

Дъщерята на Евелина тази година се бори за място в подготвителна група. Отварянето на системата за майката е неприятна изненада

„ За мен е неприемливо, за какво при една процедура, която към този момент е завършила, внезапно тихомълком се отваря системата и ти дава опция още веднъж да въвеждаш спомагателни критерии. Децата губят опция даже и за чоп да бъдат определени “, счита Евелина.

Стотици родители се разпалиха в обществените мрежи.

„ Над 2000 деца губят равното си право на кандидатстване. В същото време ще има и родители, които ще си обновят някакъв вид информация в профила, да вземем за пример аз знам родители с ТЕЛК, които са изпуснали периода да си възобновят ТЕЛК-а, с цел да им се зачисли тази точка “, показва Вероника Бенчева.

Причината за отварянето на системата е, че след инспекция от общината откриват, че постоянно не е маркиран новият аршин за „ уседналост “.

Снимка: btvnovinite.bg

„ При над 2400 деца не беше посочен критерият адрес, това е към 10% от всички кандидатури “, отбелязва Генчо Керезов, заместник-кмет по направление „ Дигитализация, нововъведения и икономическо развиване “.

За да се избегнат такива проблеми в бъдеще от през днешния ден има нова функционалност в системата.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Разработихме една нова функционалност в системата за няколкото дни, която да посочва в профилите на децата кои критерии са пропуснати. Те би трябвало да знаят, че системата подсигурява 100% бистрота “, показва зам.-кметът.

От общината прибавят, че поради високата степен на сигурност на данните постанова и по-сложна система. А при въпроси, от общината поучават родители да се свържат с дирекция „ Образование “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР