Класиране за два финала и две пети места завоюваха българите

...
Класиране за два финала и две пети места завоюваха българите
Коментари Харесай

Две пети места и два финала за българите на Световната купа в Пловдив

Класиране за два финала и две пети места завоюваха българите във втория ден на Световната купа по гребане в Пловдив.

Лазар Пенев, който през вчерашния ден завоюва предварителната си серия, приключи на пета позиция във финала на мъжкия скиф лека категория. Победител стана Петер Галамбош от Унгария, изпреварил Милош Янковски от Полша и Лука Радонич от Хърватия.

В същата дисциплинираност при дамите, където имаше пряк край, Антоанета Караиванова приключи на пета позиция. Златото завоюва Альона Фурман от Беларус пред Хуан Уений от Китай и Кения Лечуга Аланис от Мексико.

Десислава Георгиева завоюва изрично репешажа в женския скиф и в 13:07 часа в неделя ще гребе на край. До борбата за медалите доближи и именитата двукратна олимпийска шампионка Екатерина Карстен, която е на съвсем 47 години. Беларускинята приключи втора, а другата българка в дисциплината - 19-годишната Мадлен Маркова, остана четвърта и ще взе участие във край Б.

"Нещата се развиха обикновено. В добра форма съм и нямам проблеми. Надявам се да продължа по този начин и през есента да печеля квота за Токио ", съобщи Георгиева.

Много мощен полуфинал в мъжкия скиф направи Кристиан Василев, който откри място във край А след второ място в гонката си, изпреварвайки в последните метри състезаващия се за Азербайджан българин Александър Александров. Победител стана олимпийският вицешампион от Рио де Жанейро Дамир Мартин от Хърватия. Финалът в мъжкия скиф е от 13.24 часа в неделя.

"Гонката беше наслаждение за мен. Смятам, че направихме положително шоу с Александър Александров и се надявам да реализира освен това на финала ", сподели Василев.

Във край Б ще взе участие двойката скул Станимир Халаджов и Рангел Кацарски, които приключиха шести в своя репешаж.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР