Класиралият се трети призова да се гласува за президентаБалотажът за

...
Класиралият се трети призова да се гласува за президентаБалотажът за
Коментари Харесай

Ердоган трупа подкрепа преди балотажа

Класиралият се трети прикани да се гласоподава за президента
Балотажът за държавен глава на Турция е в неделя

Лидерът на Алианса АТА от националистически партии Синан Оган разгласи поддръжка за настоящия държавен глава на Турция Реджеп Ердоган на втория тур на президентските избори на 28 май, съобщи Българска телеграфна агенция.

“За втория тур на изборите разгласявам, че ще поддържа претендента на Републиканския алианс за президент Реджеп Ердоган ”, сподели Оган и прикани поддръжниците си да гласоподават за Ердоган.

Оган бе претендент за президент, само че на първия тур на 14 май получи едвам 5,17% от гласовете. Те обаче могат да се окажат решаващи за балотажа в неделя, в който ще се състезават Ердоган и претендентът на обединената съпротива Кемал Кълъчдароглу, които на първия кръг получиха надлежно 49,24% и 45,07%.

За Оган на 14 май гласоподаваха хора, които не утвърждават политиката на Ердоган, само че не желаят да поддържат Кълъчдароглу.
Анализатори настояват, че макар поддръжката на Оган не е несъмнено, че всички негови поддръжници ще пуснат бюлетина за Ердоган на балотажа. Някои от тях евентуално ще се пренасочат към Кълъчдароглу, а други може да предпочетат да не гласоподават на втория тур на изборите.

Към несигурността се прибавя и фактът, че антимигрантската партия, която е част от алианса на Оган, към момента не е оповестила кой от двамата кандидати ще поддържа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР