Класическите телефони отново са на мода – изненадващо сред младите

...
Класическите телефони отново са на мода – изненадващо сред младите
Коментари Харесай

Телефоните с бутони стават популярни сред младите американци


Класическите телефони още веднъж са на мода – изненадващо измежду младите в Съединени американски щати
(снимка: CC0 Public Domain)

Обикновените мобилни т елефони с бутони, които ползвахме преди появяването на смарт телефоните, ненадейно получиха известност измежду младежите в Съединените щати – те играят ролята на лек против пристрастяването към електронните джаджи.

Класическите телефони може и да губят известност в международен мащаб, само че наклонността е противоположна в Съединени американски щати. Компании като HMD Global, която създава телефони с марката Nokia, продава милиони устройства, които са съвсем същите като тези на пазара през 2000-те години – като се изключи някои функционалности като съществуването на GPS модул, поддръжка на 4G или опция телефонът да служи като гореща точка.

Мнозина просто са „ изтощени от екраните ”, не знаят какво се случва с психологичното им здраве и се пробват да понижат времето, което прекарват с джаджите, отбелязва CNBC в репортаж за изненадващата наклонност. HMD Global твърди, че продажбите в Съединени американски щати на нейните „ функционални телефони ” са се нараснали през 2022 година – компанията продава десетки хиляди такива устройства всеки месец.

В същото време световните продажби на типичен телефони от HMD са намалели през предходната година, съгласно CNBC. През 2022 година съвсем 80% от продажбите на телефони с бутони са били в Близкия изток, Африка и Индия, сочат данни на Counterpoint Research. Но в този момент това се трансформира, защото функционалните телефони набират известност в Съединени американски щати измежду младежи, които търсят минималистични модели.
още по темата
Според специалистите, на пазара за типичен телефони в Съединени американски щати през идващите пет години може да се следи напредък от 5%, в случай че не и повече, поради опасенията за публичното здраве, свързани с мобилните технологии. В същото време пазарът на смарт телефони претърпя световна криза предходната година.

Телефонни компании като Punkt и Light към този момент поддържат наклонността, като продават устройства, които са оптимални за тези, които желаят да прекарват по-малко време на своите смарт телефони и в обществени медии. Показателно е, че в YouTube се появиха доста интернет инфлуенсъри, рекламиращи тези производители на типичен телефони.

Според съоснователя на Light, Джо Холиър, предизвикването не е да се основават „ глупави ” телефони, а да се създават модели, които дават отговор на потребностите на потребителите и не са по своята същина „ антитехнологични ”. Става дума за деликатен избор кои технологии са нужни за обезпечаване на качество на живот.

В същото време моделите от серията Light Phone не са елементарни телефони в цялостния смисъл на думата. Те разполагат с монохромен сензорен екран, само че нямат уеб браузър, приложения за обществени медии или имейл. Интересен факт е, че такива модели са много скъпи, доста по-скъпи от някои бюджетни смарт телефони.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР