Класация на най-сигурните държави в света според план за защита

...
Класация на най-сигурните държави в света според план за защита
Коментари Харесай

"Форбс" каза на кое място е България по сигурност за COVID-19

Класация на най-сигурните страни в света съгласно проект за отбрана от пандемията от ковид, разгласява авторитетното издание „ Форбс “. В класацията България е на 48 място от 100 страни, оповестява bg-voice.com.

Първа е Швейцария, следвана от Германия, Израел, Сингапур, Япония, Австрия. Китай е на седмо място. На 58-о място е Съединени американски щати, след Румъния и преди Словакия. Русия е на 61-о място.

В дъното на класацията са Индонезия, Камбоджа, Лаос и други африкански страни.

От Балканските страни на най-предна позиция е Словения на 32-о място. Две места по-надолу е Гърция, а още на две места след нея е Хърватия, Турция е на 37-о място, Черна гора е на 42-о, а Сърбия е на 54-о място. Северна Македония не попада в класацията. Албания е на 88-о място.

Според „ Форбс “ данните се базират на 130 параметъра, както и на повече от 11 000 индикатори. Категориите са резултатност на карантината, мониторинг и разкриване на инфектирани, непоклатимост на здравната система и работата на държавните управления.
Швейцария и Германия са на първите места поради мощните си стопански системи и внимателното разпределяне на ограниченията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР