Клара Добрев е 49-годишна и е евродепутат, тя излезе като

...
Клара Добрев е 49-годишна и е евродепутат, тя излезе като
Коментари Харесай

Родената в България Клара Добрев се изправя срещу Орбан на изборите в Унгария

Клара Добрев е 49-годишна и е евродепутат, тя излезе като водач в взаимната акция на опозицията да измести унгарския министър председател Виктор Орбан на изборите през 2022 година, демонстрираха частични резултати от първичните избори на опозицията в четвъртък, оповестява " Ройтерс ".

Добрев, чиято кандидатура би повишила вероятността за първата жена министър-председател на Унгария , е в сериозна конкуренция с левия кмет на Будапеща Гергели Карачони, на 46 години, който победи ръководещата партия " Фидес " на Орбан на изборите за кмет на Будапеща през 2019 година

Предварителните резултати от първия тур на първичните избори се чакат по-късно в четвъртък.

Въз основа на резултатите от съвсем половината изборни региони, Добрев, претендентът на лявата Демократична коалиция за министър председател, която поддържа по-тесните връзки с Европейския съюз , води с към 33,7% от гласовете , а Карачони е втори с към 29%.

Консервативният Петер Марки-Зай, кмет на град в Южна Унгария, е трети с 21%.

Ако нито един претендент не завоюва повече от 50% от гласовете, ще има втори примитивен тур.

Родената в България Добрев, вицепрезидент на Европейския парламент, даде обещание да понижи бедността и да работи за приемането на еврото допустимо най-скоро . Карачони също води акция по проевропейска стратегия. Той даде обещание по-справедлива данъчна система и да излекува политическите разделения.

Добрев е брачна половинка на някогашния социалистически министър председател Ференц Гюрчани, който загуби изборите против Орбан през 2009 година

Обединение от шест партии, което включва социалистите, партията на Демократичната коалиция, либералите и някогашния извънредно десен Jobbik, който се предефинира в десния център, образуват обединен фронт против Орбан за парламентарния избор през 2022 година

Орбан и неговата партия " Фидес " са на власт значително заради изборната система, която облагодетелства огромните партии . Раздробената съпротива не съумя да сплоти напъните си на последните три национални избори.

Това се трансформира в този момент, давайки вяра на гласоподавателите от опозицията, които се оказаха повече от предстоящото за първичните избори, като повече от 633 000 души гласоподаваха в Будапеща и в 106 изборни региона в цялата страна.

" Дойдох да гласоподавам, защото желая да изместя това държавно управление ... имаме невиждан съюз на всички опозиционни партии ", сподели жителят на Будапеща Тамаш Сабо до изборна секция.
 Орбан се стяга за интервенция на Съединени американски щати в изборите следващата година
Орбан се стяга за интервенция на Съединени американски щати в изборите следващата година

" Това ще се случи, ние не се тревожим за това "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР