Клането в град Буча е било извършено умишлено. Това написа

...
Клането в град Буча е било извършено умишлено. Това написа
Коментари Харесай

Кулеба и Шарл Мишел шокирани от клането на цивилни край Киев

Клането в град Буча е било осъществено съзнателно. Това написа в Туитър украинският външен министър Дмитро Кулеба във връзка убийствата на цивилни в града покрай столицата Киев, върху който на 31 март.

" Руснаците целят да отстраняват допустимо най-вече украинци. Трябва да ги спрем и да ги прогоним ", акцентира той и упорства да бъдат наложени още по-опустошителни наказания от страните от Г-7.

Кулеба приканва за цялостно ембарго върху съветските нефт, газ и въглища , затваряне на всички пристанища за съветски кораби и артикули, както и изключване на всички съветски банки от интернационалната система за банкови разплащания SWIFT.

Bucha massacre was deliberate. Russians aim to eliminate as many Ukrainians as they can. We must stop them and kick them out. I demand new devastating G7 sanctions NOW:

-Oil, gas, coal embargo
-Close all ports to Russian vessels and goods
-Disconnect all Russian banks from SWIFT
— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba)
От своя страна ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел даде обещание да бъдат наложени още наказания против Москва поради " жестокостите ", осъществени край Киев.

Шокиран съм от фрагментите на свирепост, осъществена от съветската войска в Киев, написа той в Туитър с хаштаг Клането в Буча.

Репортери на " Франс прес " откриха телата на минимум 20 души в цивилно облекло, лежащи на улица в Буча. Местните управляващи оповестяват, че в града е открит всеобщ гроб на най-малко 300 цивилни.
 Грабежи, разстрел, обезчестяване на цивилни - зверствата на съветските военни в Украйна
Грабежи, разстрел, обезчестяване на цивилни - зверствата на съветските военни в Украйна

Human Rights Watch показа шокиращи разкази за военни закононарушения

По-рано през днешния ден стана ясно, че правозащитната организация Human Rights Watch e документирала няколко случая, при които съветски военни сили са направили нарушавания на законите на войната против цивилни в окупирани региони на Чернигов, Харков и Киев на Украйна.

Сред тях са случай на неведнъж изнасилване; два случая на съкратена екзекуция, единият от които - на шестима мъже, а другият - на един човек, както и случаи на нелегално принуждение и закани против цивилни, осъществени сред 27 февруари и 14 март.

Войници са били забъркани и в обир на цивилни парцели, от които е отнета храна, облекла и дърва за огрев.

Извършилите тези злоупотреби са виновни за военни закононарушения, показват от организацията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР