Клането в Буча е било съзнателно“ извършено, заяви днес украинският

...
Клането в Буча е било съзнателно“ извършено, заяви днес украинският
Коментари Харесай

Кулеба нарече „клане“ убийството на мирни жители в Буча, Москва отрече да са убивали цивилни

„ Клането в Буча е било умишлено “ осъществено, съобщи през днешния ден украинският външен министър Дмитро Кулеба, откакто там бяха открити доста трупове. Градът северозападно от Киев до неотдавна бе под контрола на съветските войски, съобщи Франс прес.

„ Клането в Буча е било умишлено. Руснаците желаят да унищожат колкото може повече украинци. Трябва да ги спрем и да ги изхвърлим. Настоявам за нови опустошителни наказания от Г-7 в този момент “, написа той в Туитър.

„ Регионът на Киев. Адът на 21-и век. Телата на мъже и дами, убити, до момента в който са с вързани ръце. Най-тежките закононарушения на нацизма още веднъж са в Европа. Това е било направено умишлено от Русия “, уточни в Туитър от своя страна Михайло Подоляк, консултант в украинската президентска канцелария.

Агенция Франс Прес видя през вчерашния ден мъртвите тела на минимум двайсетина души с цивилни облекла да лежат на улица в Буча. Едното бе с вързани ръце; труповете бяха разхвърляни на стотици метри разстояние.

 В момента нямаше по какъв начин да се дефинира повода за гибелта им, само че на главата на едно от телата личеше огромна рана, отбелязва Агенция Франс Прес.

„ Всички те са били разстреляни... те (руснаците, бел. АФП) ги убиваха с патрон в главата “, увери пред Агенция Франс Прес кметът на Буча Анатолий Федорук.

„ В Буча погребахме към този момент 280 души в общи гробове “, тъй като беше невероятно да го създадем в трите гробища на общината, всички в обсега на съветските военни, добави Федорук.

Украинските сили съумяха да заемат Буча напълно едвам преди няколко дни след към един месец старания.

Руското министерство на защитата съобщи в неделя, че неговите сили не са убивали цивилни в Буча, град покрай украинската столица Киев, неотдавна отвоюван от украинските сили, съобщи Агенция Франс Прес.

„ За времето, когато това населено място беше под контрола на съветските въоръжени сили, нито един локален гражданин не е потърпевш от насилствени дейности “, споделиха от министерството.

Снимките и видеозаписите на трупове, разпръснати по улиците на Буча, са " следващата продукция на киевския режим за западните медии " , се прибавя в изказването.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР