„Клането в Буча е било съзнателно“ извършено, заяви днес украинският

...
„Клането в Буча е било съзнателно“ извършено, заяви днес украинският
Коментари Харесай

Откриха телата на 57 души в масов гроб в Буча. Киев: Клането е било съзнателно

„ Клането в Буча е било умишлено “ осъществено, съобщи през днешния ден украинският външен министър Дмитро Кулеба, откакто през вчерашния ден там бяха открити доста трупове. Градът северозападно от Киев до неотдавна бе под контрола на съветските войски, съобщи Франс прес.

„ Клането в Буча е било умишлено. Руснаците желаят да унищожат колкото може повече украинци. Трябва да ги спрем и да ги изхвърлим. Настоявам за нови опустошителни наказания от Г-7 СЕГА “, написа той в Туитър.

„ Регионът на Киев. Адът на 21-и век. Телата на мъже и дами, убити, до момента в който са с вързани ръце. Най-тежките закононарушения на нацизма още веднъж са в Европа. Това е било направено умишлено от Русия “, уточни в Туитър от своя страна Михайло Подоляк, консултант в украинската президентска канцелария.

Агенция Франс Прес видя през вчерашния ден мъртвите тела на минимум двайсетина души с цивилни облекла да лежат на улица в Буча. Едното бе с вързани ръце; труповете бяха разхвърляни на стотици метри разстояние.

В момента нямаше по какъв начин да се дефинира повода за гибелта им, само че на главата на едно от телата личеше огромна рана, отбелязва Агенция Франс Прес.

„ Всички те са били разстреляни... те (руснаците, бел. АФП) ги убиваха с патрон в главата “, увери пред Агенция Франс Прес кметът на Буча Анатолий Федорук.

„ В Буча погребахме към този момент 280 души в общи гробове “, тъй като беше невероятно да го създадем в трите гробища на общината, всички в обсега на съветските военни, добави Федорук.

Петдесет и седем души са били заровени в всеобщ гроб в Буча, град близо до Киев, неотдавна отвоюван от украинските сили от съветските войски. Местен чиновник сподели пред организация Агенция Франс Прес изкопа, където лежат телата.

„ Тук, в този дълъг гроб, са заровени 57 души “, сподели Сергей Капличний, който се показа като началник на избавителните служби в Буча и който организираше изваждането на телата.

Масовият гроб е зад черква в центъра на града. Някои от телата са били или непогребани, или отчасти заровени в земята.

Украинските сили съумяха да заемат Буча напълно едвам преди няколко дни след към един месец старания.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР