Клаксонът е незаменима част от живота ни на шофьори, но

...
Клаксонът е незаменима част от живота ни на шофьори, но
Коментари Харесай

Инженер от NASA изобрети "приятелски клаксон"

Клаксонът е незаменима част от живота ни на водачи, само че има и един значителен проблем: постоянно звучи някак прекомерно обезпокоително и изнервено. Ако задачата ви с него е да предотвратите злополука, това е отлично. Но в случай че просто желаете да привлечете вниманието на заплеснат пешеходец, или да подсетите водача пред вас, че към този момент е зелено, гръмкият ви клаксон единствено ще ги стресне и ядоса, оповестява automedia.bg.

Затова с казуса се е захванал Марк Роубър, някогашен инженер от NASA, който в последните години се е посветил на практичните изобретения и на канала си в YouTube. Марк е запретнал ръкави и е основал най-приятелския клаксон в света.

Това не му е коствало кой знае какъв брой - три бутона от магазина, звуков чип и усилвател, общо за по-малко от стотина $. Резултатът е клаксон с три разнообразни звукови сигнала. Най-често употребяваният е две бързи изчуруликвания, много по-тихи от общоприетия клаксон, които притеглят внимание, без да нервират.

Вторият е даже по-тих, предопределен най-много за пресичащи пешеходци. За сметка на това третият е обвързван със сирена като тази, която се употребява в локомотивите, и може да изкара акъла на някой, който в действителност ви подразни на пътя - в тази ситуация с Марк това са двама младежи, които са решили да си играят със своите фиджет-спинъри навръх пешеходната пътека.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР