Кийр Стармър отхвърля „безсмислените“ твърдения, че плановете за трудова имиграция ще увеличат броя на търсещите убежище

...
Той каза: Това, което притеснява хората, е основната идея, че
Коментари Харесай

Той каза: „Това, което притеснява хората, е основната идея, че правителството трябва да контролира кой идва в тази страна и сега бандите са тези, реши кой да дойде в Обединеното кралство.

„Това, върху което се фокусирам, е как всъщност ще се справим с това.“

Лейбъристите вече казаха, че ще бъдат част на споразумение за връщане - ако влезе в сила.

Новото споразумение за връщане, върху което в момента се работи от ЕС, би означавало, че всяка държава-членка приема минимална годишна квота от 30 000 мигранти или плаща 20 000 евро (£17 200 ) за всяко лице, което не приемат.

Но сър Кийр изясни: „Нека бъда абсолютно кристално ясен относно това, защото правителството изпомпва пълен боклук тази седмица по отношение на числата, които те предполагат.

„Очевидно квотна система на ЕС за членовете на ЕС... е, очевидно е, че не сме член на ЕС.

„Самата тази схема всъщност не работи много добре . Така че идеята, че ще се присъединим към схемата на ЕС за квоти, е пълна глупост. Ние не сме член на ЕС и не говорех за това.“

Какъв е планът на лейбъристите за миграцията?

Лейбъристите също искат да засилят сътрудничеството си с Европол, за да попречат на бандите да могат да установяват на първо място малки лодки от френското крайбрежие. Сър Кеир посети официални лица в Хага, за да обсъдят плановете тази седмица.

Данни от Министерството на вътрешните работи в края на август показват, че повече от 51 000 търсещи убежище са били са настанени в хотели, струващи около 6 милиона паунда на ден, докато пълната сметка за настаняване през последната финансова година е 2,28 милиарда паунда.

Натрупаните молби за убежище в Обединеното кралство достигнаха рекорд през същия месец, като общо 175 457 души чакат първоначално решение по иска си.

Прочетете още:

Лидерът на Лейбъристите попита за „Бийч Кен ' сравнение

Говорейки от срещата на лявоцентристките лидери, които включват канадския министър-председател Джъстин Трюдо и бившия лидер на Нова Зеландия Джасинда Ардърн, сър Кийр също повтори, че ще използва сериозни заповеди за предотвратяване на престъпления срещу заподозрени контрабандисти на хора .

Той каза: „Имаме сериозни заповеди за предотвратяване на престъпления от дълго време във връзка с тероризъм и други тежки престъпления и това позволява на съда да наложи ограничения на движението за преследване на пари и замразяване пари на онези, които участват в организираната престъпност.

„Тези заповеди никога не са били използвани за справяне с онези, които участват в подлата търговия с пускането на хора във водата, за да преминат канала. И аз искам да бъдат използвани по този начин."

"Лидерът на лейбъристите е като Бийч Кен"

Попитан за оприличаването му от лидера на Камарата на общините Пени Мордаунт на "Плажа Кен" от новия филм за Барби, сър Кеир каза това беше „вода от гърба на патица“.

След като тя заяви, че той, подобно на героя, няма „нулеви топки“ и „не се бори за нищо“, той добави: „Когато едно правителство напълно изчерпа енергия и идеи, те се спускат в тази заешка дупка от нелепи обиди."

Лидерът на лейбъристите, който ще пътува до Париж следващата седмица за разговори с президента Еманюел Макрон, също намекна за намаляване на данъците - и придържане към съществуващите ангажименти на нетна нула.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР