Кивито може да не е сред най-популярните плодове у нас,

...
Кивито може да не е сред най-популярните плодове у нас,
Коментари Харесай

Кивито помага за психичното здраве

Кивито може да не е измежду най-популярните плодове у нас, само че сигурно заслужава вниманието ни, тъй като е цялостно с потребни хранителни субстанции, които са значими за физическото ни здраве и функционалността на имунната система. А, става известно, и за душeвността ни.

Според ново изследване на учени от University of Otago, огромното количество витамин С, което се съдъръжа в плода, способства за възстановяване на умствената активност, както и на настроението. И този резултат се усеща много бързо, считат откривателите. А с цел да го усетим се нуждаем само от едно-две кивита дневно.

При поведен експеримент с над 150 участници се открива, че консумацията на киви води до възстановяване на настроението и жизнеността единствено за четири дни, като пиковите резултати се следят към 14-16-я ден. За съпоставяне, добавките с витамин С демонстрират постепенно и последователно повишаване, което обаче бързо отшумява.

Така учените за следващ път потвърждават, че това, което ядем, е от значително значение освен за метода, по който изглеждаме, само че и за този, по който се усещаме.

А още по-хубавото е, че изгодите от кивито надалеч не се изчерпват дотук. То е правилен съдружник и в битката с вирусите, а антиоксидантите в състава му ни защищават от оксидативен стрес и хронични болести, напомня Earth.com.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР