Кивито е сезонен плод, много вкусен и изключително полезен. В

...
Кивито е сезонен плод, много вкусен и изключително полезен. В
Коментари Харесай

Не е за вярване, но има 5 ПОЛЗИ да ядете този ПЛОД всеки ден

Кивито е сезонен плод, доста апетитен и извънредно потребен. В него се съдържа най-голямо количество витамин С. В състава му намираме още потребни фибри, минерали, антиоксиданти и витамини. Може да си го набавим целогодишно, само че през есента и зимата е най-удачно, защото у нас сезоните съответстват с летния сезон в страните, в които се отглежда, и качеството е по-добро. Нека забележим за какво е добре да хапваме киви всекидневно и какво изгоди за организма има то:

Кивито е суперхрана

Както споменахме, то е един от най-хубавите източници на витамин С, като минава даже цитрусовите плодове. Дори единствено от едно киви си набираме нужното количество от витамина за деня. В него има още потребни субстанции като калий, калций, желязо, фолати, фосфор и други Чудесна добавка е към смутита, здравословни закуски и десерти и други

Може да облекчи астмата

Заради противовъзпалителния резултат на кивито, то може да подейства и в битката с астмата. Това се дължи на витамин С и антиоксидантите в него. Също по този начин, високото наличие на витамина спомага за преодоляване на самите астматични пристъпи, както и при алергии, свързани с дихателните пътища.

Полезно за чревната флора

Кивито е богато на фибри и е уместно за хора, страдащи от продължителен запек. Фибрите подхранват потребните бактерии в червата, грижат се за храносмилането, силата ни и усвояването на потребните субстанции от храната, която одобряваме.

За здрава сърдечно-съдова система

Само 2-3 кивита на ден могат да ни спомогнат за намаление на равнищата на холестерола и триглицеридите. Това сочи изследване от 2004 година Поддържането на естествени липидни равнища намалява риска от развиването на сърдечно-съдови проблеми и понижава вероятността те да се случат. Лошият холестерол е обвързван с високо кръвно, споразумяване на кръвоносните съдове, запушването им и риск от инфаркт или инсулт. Но с постоянната консумация на киви вие може да възстановявате равнищата на холестерол и да се спасите от възможна поява на горепосочените положения.

За положително зрение

Още една от изгодите на кивито е за очите и зрението. То има свойството да понижи риска от развиването на макулна недъгавост – един от причинителите на загуба на зрението. Това е с помощта на високото наличие антиоксиданти в дребния зелен плод. Такива са и лутеинът и зеаксантинът – те се грижат за очното здраве и имат удобно въздействие върху него. Данни от проучвания сочат, че постоянната консумация на киви понижава риска от макулна недъгавост с цели 36%. А също така е и вкусно! 

Хапвайте киви постоянно, изгодите са доста!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР