Китайците напразно се опитваха днес да открият оригиналната пословица, приписана

...
Китайците напразно се опитваха днес да открият оригиналната пословица, приписана
Коментари Харесай

Иванка Тръмп изненада Пекин с "китайска пословица"

Китайците на вятъра се опитваха през днешния ден да открият истинската " поговорка ", приписана на Средната империя от Иванка Тръмп, дъщерята на американския президент, до момента в който той разговаряше със севернокорейския водач Ким Чен-ун, съобщи " Франс прес ".

" Скептикът не трябва да прекъсва оня, който работи - китайска поговорка ", написа нощес Иванка Тръмп в " Туитър " часове преди историческата среща сред двамата водачи в Сингапур, откакто се чуха подозрения дали американският президент ще реализира същинска денуклеаризация на Корейския полуостров.

Цитатът слиса интернет потребителите в Китай, които на вятъра търсиха сходна поговорка в културното завещание на страната, отбелязва Агенция Франс Прес. " Нашият основен редактор не схваща за коя поговорка става дума. На помощ! ", прикани справочният отдел на СИНА, сдружението админ на обществената мрежа " Уейбо ", " китайския Туитър ".

Хиляди изпратени постове демонстрират, че посетителите на платформата не съумяват да стигнат до единно мнение за произхода на цитираната поговорка. А някои без съмнение се подиграват на президентската щерка, която е и консултант в Белия дом.

" Намерила е тая мъдрост в курабийка с късметче от " Панда експрес ", иронизира консуматор на " Уейбо " във връзка сладкишчетата с послания, раздавани за десерт в известната верига китайски заведения за хранене в Съединени американски щати.

Иванка Тръмп е известна в Китай по-специално тъй като популяризира видеозапис, на който шестгодишната й дъщеричка рецитира стихче на мандаринско произношение. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР