Китайците и руснаците редовно подслушват личния мобилен телефон на президента

...
Китайците и руснаците редовно подслушват личния мобилен телефон на президента
Коментари Харесай

Китайците и руснаците подслушват личния телефон на Доналд Тръмп

Китайците и руснаците постоянно подслушват персоналния мобилен телефон на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Американският водач употребява iPhone, който не се разграничава от останалите телефони по света, написа вестник " Ню Йорк таймс ", базирайки се на осведомени източници.

Съветниците на Тръмп неведнъж са го предупреждавали, че телефонът му не е предпазен от шпионаж.

В публикацията на изданието се отбелязва, че президентът употребява телефона, с цел да беседва със " остарели другари ". Разузнавателните организации считат, че Китай употребява информацията от диалозите като спомагателен инструмент в комерсиалната война със Съединени американски щати. Агенциите са научили за подслушването от хора в непознати държавни управления и посредством прихващане на връзки сред непознати държавни представители.

Китайците са изготвили лист с имената на хора, с които Тръмп постоянно беседва. Пекин се надява да успее да ги употребява за оказване на въздействие върху президента.

Вярва се, че руснаците правят сходно подслушване, само че в доста по-малка степен поради " очевидното увлечение " на президента Владимир Путин.

Тръмп отхвърля да съобщи три мобилни телефона - два публични и един персонален. Вестникът написа, че формалните телефони са лимитирани от Агенцията за национална сигурност като благоприятни условия, само че персоналният, който може да съхранява контакти, не е.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР