Китайското външно министерство заяви, че е в интерес на всички

...
Китайското външно министерство заяви, че е в интерес на всички
Коментари Харесай

Китай: В интерес на всички е мирът на Корейския полуостров

Китайското външно министерство съобщи, че е в полза на всички страни да се подсигурява мир и непоклатимост на Корейския полуостров, оповестява " Ройтерс ". Това стана откакто Северна Корея съобщи, че успешно е сложила първия си шпионски спътник в орбита и се зарече да изстреля още в близко бъдеще.

След два несполучливи опита последното изстрелване на Северна Корея си навлече гнева на Южна Корея и Япония.

" Китай взе под внимание известието на Северна Корея за изстрелването на своя спътник и реакциите на съответните страни ", съобщи представителят Мао Нин през днешния ден в отговор на въпрос за обстановката на постоянен брифинг за медиите. " Поддържането на мира и стабилността на полуострова и насърчаването на процеса на политическо споразумяване на въпроса за полуострова са в общия интерес на всички страни в района ", добави тя.

Южна Корея, Япония и Съединените щати са се координирали, с цел да нареждат разрушителите Aegis, които да проследят изстрелването и са споделили тези данни, сподели армията на Южна Корея.

Освен това американският самолетоносач Карл Винсън пристигна на пристанище в южнокорейския град Пусан, като част от задача за разширено въздържане срещу ядрените и ракетните стратегии на Северна Корея.

Мао сподели, че се надява, че всички наранени страни " ще запазят успокоение и ще проявят въздържаност ", ще се включат в логичен разговор и ще прегледат взаимно основателните си опасения по уравновесен метод.

" Китай ще продължи да играе градивна роля в насърчаването на политическото споразумяване на казуса с полуострова ", съобщи тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР