Китайското ръководство обяви решителна победа в борбата срещу COVID-19 в

...
Китайското ръководство обяви решителна победа в борбата срещу COVID-19 в
Коментари Харесай

Китай обяви "решителна победа" над COVID-19

Китайското управление разгласи " решителна победа " в битката против COVID-19 в изказване, оповестено след съвещание на Постоянния комитет на Политбюро, следен от президента Си Дзинпин, оповестява организация ДПА в петък.

Според изказване, оповестено след срещата отговорът на Китай на пандемията " направи равномерен преход за относително малко време ". Практиката е потвърдила, че комитетът е бил прав в своята оценка на пандемията, нейните решения и стратегически корекции, се споделя в текста, публикуван от китайските медии.

Политбюро оповестява, че повече от 200 милиона инфектирани са потърсили медицински услуги и близо 800 хиляди тежки случаи са получили уместно лекуване.

В изказването се споделя, че коефициентът на смъртност от COVID-19 в Китай е " най-ниският в света " и че " Китай сътвори знамение в човешката история, в която една многолюдна нация съумя сполучливо да преодолее пандемия ", предава ДПА.

 След два месеца опасения Европейски Съюз анулира Коронавирус тестванията за Китай След два месеца опасения Европейски Съюз анулира Коронавирус тестванията за Китай

Няма точна картина на резултата от солидната коронавирусна вълна, която удари Китай в края на предходната година, откакто управляващите се отхвърлиха от политиката на " нулев " Коронавирус ", предвиждаща строги рестрикции и всеобщо тестване.

Официално броят на умрелите от инфекцията е сред началото на декември и началото на февруари е единствено 83 150, само че самостоятелни математически моделни калкулации демонстрират, че те са сред 1 и 1.5 млн. души.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР