Китайското приложение TikTok ще бъде блокирано на всички устройства в

...
Китайското приложение TikTok ще бъде блокирано на всички устройства в
Коментари Харесай

Британският парламент също бойкотира TikTok

Китайското приложение TikTok ще бъде блокирано на всички устройства в английския парламент, както и в личната му мрежа, заяви " Скай Нюз ", базирайки се на парламентарен представител.

" След решението на държавното управление да забрани TikTok на държавните устройства, комисиите на Камарата на общините и Камарата на лордовете взеха решение, че TikTok ще бъде блокиран на всички парламентарни устройства и в по-широката парламентарна мрежа “, съобщи представителят, представен от малкия екран.

Той означи, че " киберсигурността е главен приоритет за Народното събрание ".

Миналата седмица министърът по въпросите на кабинета Оливър Даудън направи изказване пред Народното събрание по отношение на възбраната на TikTok на служебните мобилни телефони на длъжностните лица. Китайското посолство в Лондон дефинира това решение като политически стимулирано.

Подобна възбрана за потребление на TikTok на формалните мобилни телефони на държавните чиновници е призната в Нова Зеландия и в няколко американски щата. Решението за прекъсване на потреблението на TikTok на служебни устройства „ от съображения за сигурност “ беше взето и от Европейската комисия, Европейския парламент и Съвета на Европейски Съюз.

TikTok е приложение за основаване и гледане на къси видеоклипове, благосъстоятелност на китайската компания ByteDance. То беше пуснато на пазара през 2018 година Според основния изпълнителен шеф на TikTok Джоу Шоузи в Съединени американски щати има повече от 100 милиона консуматори на обществената мрежа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР