Китайското правителство ще продължи да прилага различни мерки, за да

...
Китайското правителство ще продължи да прилага различни мерки, за да
Коментари Харесай

Morgan Stanley: Търговската война няма да удари китайската икономика

Китайското държавно управление ще продължи да ползва разнообразни ограничения, с цел да смекчи въздействието на комерсиалния спор със Съединени американски щати върху стопанската система си. Това разяснява специалист от Morgan Stanley.

" Не чакаме никакви огромни корекции на растежа, тъй като считаме, че евентуалният резултат от цените ще бъде отчасти стеснен от подхванатите ограничения от китайските политици ", споделя Робин Шин, представен от CNBC.

Само през предходната седмица Пекин и Вашингтон оповестиха нови мита една на друга върху вноса на артикули в размер на 16 милиарда $. Сега анализаторите наблюдават деликатно дейностите на Белия дом към готвените нови цени, които би трябвало да ударят износ за 200 милиарда $.

" Ако Щатите вкарат тези спомагателни цени резултатът може да се усили според от това какъв брой свързани са комерсиалните вериги на Източна Азия с Китай ", счита Шанг.

" Всъщност действието на комерсиалната война върху веригите може да понижи растежа на Китай с 0,7% ", твърди специалистът.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР