Китайското правителство ще отдели сумата от 1 млрд. долара за

...
Китайското правителство ще отдели сумата от 1 млрд. долара за
Коментари Харесай

Китай ще предостави 1 млрд. долара за страните от Централна и Източна Европа


Китайското държавно управление ще отдели сумата от 1 милиарда $ за потребностите на страните в Централна и Източна Европа. Това съобщи китайският министър председател Ли Къцян по време на среща на върха във формата „ 16+1 “ (16 европейски страни плюс Китай) в Будапеща.

По думите му средствата ще постъпят във Фонда за капиталово съдействие на Китай и страните от Централна и Източна Европа – Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Македония, Черна гора, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения.

Освен това управляващите в Пекин взаимно с 16-те държавни управления оповестиха и основаването на Междубанкова асоциация, на която китайската банка за развиване ще даде 2 милиарда евро.

Ли е на посещаване в унгарската столица по покана на премиера Виктор Орбан. Следващата дестинация в интернационалното му турне, което продължава до 2 декември, е Русия, където той ще взе участие в лидерска среща на Шанхайската организация за съдействие (ШОС) в Сочи.

В същото време по-рано през днешния ден стана ясно, че България ще бъде хазаин на Седмата среща на държавните и държавни ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай през 2018 година Такава договореност беше реализирана по време на пленарните диалози в границите на Срещата на държавните и държавни ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай, оповестиха от държавната пресслужба. /ТАСС, БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР