Китайското правителство обяви в събота нов регламент за контрол на

...
Китайското правителство обяви в събота нов регламент за контрол на
Коментари Харесай

Китай обяви нови правила за контрол на износа на стоки с двойна употреба

Китайското държавно управление разгласи в събота нов правилник за надзор на износа на продукти с двойна приложимост, които би трябвало да влязат в действие на 1 декември 2024 година

В документа се показва, че „ износът и обвързваните с него действия във връзка с артикули с двойна приложимост би трябвало да са в сходство със законите и наредбите, като се подсигурява, че не компрометират националната сигурност и ползи “. 

Според регламента се отстранява съществуващата система за регистрация на експортьорите на артикули с двойна приложимост, като се подобрят прозрачността и стандартизацията на политиките за надзор на износа и ограниченията за надзор по цялата индустриална верига. Правилата също по този начин включват характерни насоки за ръководство на лицензи, надзорен лист и ограничения за контрол при експорт на артикули с двойна приложимост.

В изказване на Министерството на правораздаването и Министерството на търговията от същия ден се разяснява, че новият правилник няма да попречва естествения интернационален теоретичен продан или икономическо съдействие, както и че контролът върху износа не е възбрана за експорт, а посредством него Китай се стреми да поддържа постоянна и предвидима регулаторна среда за търговията с артикули с двойна приложимост.

По-рано, през декември 2023 година, Китай вкара насоки за търговия с артикули с двойна приложимост, в границите на които Министерството на търговията актуализира каталога на такива продукти и технологии.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед40439Проф. Нако Стефанов: Славянският православен свят от край време води тази война със ЗападаАлтернативен Поглед13962Яков Кедми: БРИКС не слага никакви условия на членовете си. То е многополярно равноправно международно обединениеАлтернативен Поглед13787Яков Кедми: В началото на 19 век Китай е бил преди всичко по размер в международната икономикаАлтернативен Поглед7857Проф. Янко Янев: Най-важният приоритет на страната, без който всички останали не стават, е енергетикатаАлтернативен Поглед7435Атанас Атанасов: 35 години неолиберални промени разрушават обществената държаваАлтернативен Поглед366598Княз Никита Лобанов-Ростовски: Тодор Живков беше разумен човек. Той направи доста за БългарияАлтернативен Поглед171953Диана Панченко: Голямата война е неизбежна. Съединени американски щати се готвят за нея още в този момент - конфиденциален документ*Алтернативен Поглед119027Проф. Людмил Георгиев: Живеем в един парадокс! Живеем в пещерата на Платон!  Румен Петков, международен енергиен конгрес, Москва, Европа, по-сама, слугинаж, Съединени американски щати
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР