Китайското министерство на здравеопазването призова местните власти да увеличат броя

...
Китайското министерство на здравеопазването призова местните власти да увеличат броя
Коментари Харесай

„Особено много случаи“: Китай иска повече клиники и приемни часове заради недиагностицирана пневмония

Китайското министерство на опазването на здравето прикани локалните управляващи да усилят броя на клиниките, в които се лекува тресчица, защото страната се сблъсква с растеж на случаите на респираторни болести, съобщи Ройтерс.

" Необходими са старания, с цел да увеличим броя на съответните клиники и болнични заведения, да разтеглим часовете, в които са налични услугите, и да подсилим гаранциите за доставка на медикаменти ", съобщи на конференция представителят на Националната здравна комисия Ми Фън.

Епидемиолози предизвестяват, че поради строгите Коронавирус ограничения в близкото минало, груповият имунитет е понижен

" Необходимо е да работим крепко, с цел да предотвратим епидемиите и да направляваме основни места, където се струпват доста хора, като да вземем за пример учебни заведения, институции, отговарящи за грижите за деца, и болнични домове, както и да понижим потока на хора и визити ", разяснява още той.

Родители с деца чат пред клиника в Пекин. Снимка: Ройтерс

Миналата седмица увеличението на броя на заболелите се трансформира в световна тематика, откакто Световната здравна организация (СЗО) изиска от Китай повече информация по въпроса, базирайки се на отчет, направен от Програмата за мониторинг на нововъзникващите заболявания, за повишаването на броя на случаите на недиагностицирана пневмония при деца.

Китай и СЗО се сблъскаха с въпроси по отношение на прозрачността при съобщаването на информация при започване на пандемията, която избухна в централния китайски град Ухан в края на 2019 година. СЗО съобщи в петък, че няма нови или необикновени патогени в неотдавна записаните случаи на болести. 

Говорителят на Националната здравна комисия Ми Фън разяснява, че растежът на заболелите от остри респираторни болести е обвързван с едновременното обикаляне на няколко типа патогени, измежду които преобладаващ е грипът.

Случаите измежду деца са изключително доста в северните региони, като да вземем за пример Пекин и провинцията Ляонин, където лечебните заведения предизвестяват за дълги опашки. Държавният съвет (името на китайското правителство) предизвести в петък и за риск от увеличение на броя на инфекциите, свързани с COVID-19. 

Новото заболяване в Китай е коктейл от микоплазмена пневмония, респираторно-синцитиален вирус, аденовирус и някои грипни вируси

" Всички обитаеми места би трябвало да засилят докладването на информация за инфекциозните болести, с цел да се подсигурява, че информацията се рапортува навреме и тъкмо ", разясняват от Държавния съвет в изказване. 

В четвъртък СЗО сподели, че данните, предоставени от Китай, сочат, че неотдавна записаните случаи са свързани с анулацията на рестриктивните мерки против COVID-19 преди 11 месеца, както и с циркулирането на известни патогени, като да вземем за пример микоплазмена пневмония (mycoplasma pneumoniae), постоянно срещана бактериална зараза, която нормално визира деца и която върлува от май месец. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР