Китайско-руското сътрудничество нито е насочено, нито ще бъде нарушено от

...
Китайско-руското сътрудничество нито е насочено, нито ще бъде нарушено от
Коментари Харесай

Китай и Русия ще разширяват сътрудничеството си в икономиката и търговията

Китайско-руското съдействие нито е ориентирано, нито ще бъде нарушено от трета страна, съобщи китайският министър председател Ли Цян по време на диалог с съветския си сътрудник Михаил Мишустин.

Вчера двамата имаха среща в киргизстанската столица Бишкек, където участваха в 22-рото съвещание на Съвета на държавните ръководители на държавите-членки на Шанхайската организация за съдействие (ШОС).

Китай желае в допълнение да съгласува тактиката си за развиване с тази на Русия, да насърчи синергията в границите на „ Един пояс, веднъж “ и Евразийския стопански съюз, да поддържа импулса на напредък в търговията и вложенията, да задълбочи съдействието в енергетиката, свързаността, както и либерализацията и улеснението на търговията, уточни Ли Цян. Важни области на бъдещо съдействие могат да бъдат индустриалното произвеждане, зеленото развиване и цифровата стопанска система, които също по този начин ще спомагат и за районния стопански напредък в границите на ШОС, сподели Ли, представен от .

Михаил Мишустин уточни, че сега руско-китайско стратегическо партньорство е на невиждано високо равнище. Русия е подготвена да работи с Китай за използване на постигнатите договорености в другите области, да предизвиква стиковането сред самодейността „ Един пояс, веднъж “ и Евразийския стопански съюз, както и да уголемява съдействието в области като стопанска система, търговия, енергетика и съгласуваност. Москва желае да задълбочи контактите в границите на ШОС, БРИКС и други многостранни механизми и да насърчи многополюсността на света, добави още министър председателят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР