Китайският застрахователен шеф осъден на доживотен затвор за репресии срещу корупцията

...
Бившият председател на China Life Insurance, Уанг Бин, се превърна
Коментари Харесай

Бившият председател на China Life Insurance, Уанг Бин, се превърна в най-новия високопоставен шеф, хвърлен в затвора заради репресиите в Пекин върху финансовата индустрия продължава.

Г-н Уанг беше осъден на смърт с две години отсрочка, според съдебно решение, видяно от BBC.

След две години присъдата ще бъде заменена с доживотен затвор без замяна, се казва в решението.

През април властите предупредиха, че репресиите далеч не са приключили.

Съд в Дзинан в източната китайска провинция Шандонг призна г-н Уанг за виновен в отнемане на 325 милиона юана (44,6 долара). м; £35,7 млн.) подкупи.

Г-н Уанг, който беше шеф на Комунистическата партия на фирмата, също беше осъден на година затвор за незаконно укриване на 54,2 милиона юана в депозити в чужбина.

Той е последният бивш ръководител на голяма китайска финансова институция, който е бил впримчен в репресиите на президента Си Дзинпин срещу корупцията в размер на 60 трилиона долара (£ 48 трилиона) индустрия.

Бао Фан, един от най-известните банкери милиардери в страната и главен изпълнителен директор на China Renaissance Holdings „си сътрудничат в разследване, провеждано от определени власти" след изчезването му през февруари.

През юни Фан Ифей, заместник-управител на централната банка на страната, беше арестуван по подозр. подкуп и е изправен пред криминално разследване. Той също беше изключен от Комунистическата партия.

Разследване срещу партийния шеф на Bank of China Liu Liange започна през март. Г-н Лиу е заподозрян в „сериозни нарушения на дисциплината и закона“, казаха властите.

Бившият банков регулатор Цай Ешенг, който се пенсионира преди десетилетие, беше преследван миналата година по обвинения, включително вземане на „огромни“ подкупи.

През 2021 г. Лай Сяомин, бившият председател на Huarong - една от най-големите контролирани от държавата компании за управление на активи в Китай - беше екзекутиран, след като беше признат за виновен в корупция и двоеженство.

Същата година бившият председател на Китайската банка за развитие Ху Хуайбанг беше осъден на доживотен затвор за подкуп от 85,5 милиона юана случай.

Още за тази история

Публикувано на 8 мартПубликувано на 8 януариПубликувано на 19 август 2022 г.Публикувано преди 1 часПубликувано преди 6 часа
Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР