Китайският внос на енергия от Русия продължава да расте, като

...
Китайският внос на енергия от Русия продължава да расте, като
Коментари Харесай

Китай е похарчил рекордна сума за руска енергия през август: Bloomberg

Китайският импорт на сила от Русия продължава да пораства, като през предишния месец страната е похарчила рекордните 8,3 милиарда $, заяви Bloomberg във вторник, базирайки се на митнически данни. Разходите за сила през август съставляват 83% от общия импорт на Китай от Русия.

Според отчета Пекин е нараснал зависимостта си от Москва във връзка с доставките на недопечен нефт, петролни артикули, природен газ и въглища в чужбина.

Съобщава се, че транспортите през август са били с 68% повече от тези преди година и са включвали рекордно количество въглища. Така общата сума за интервал от шест месеца доближи съвсем 44 милиарда $, което съставлява нарастване от 74%.

Статистическите данни демонстрират, че износът на съветски нефт за Китай е повишен до 8,34 млн. тона през предишния месец по отношение на 7,15 млн. тона през юли и 6,53 млн. тона преди година. Вносът на съветски въглища от Пекин доближи нов връх от 8,5 млн. тона, което е с 57% повече от миналата година, като коксуващите се въглища за стоманодобивната индустрия възлизат на 1,9 млн. тона. Покупките на полутечен природен газ (LNG) възлизат на 671 000 тона, което е най-вече от 2020 година насам и съставлява 37% нарастване на годишна база.

В отчета се отбелязва, че размерите не включват вноса по тръбопроводи, които са главният канал за превозване на съветско гориво до Китай. Митническата работа не е докладвала за тези доставки от началото на годината.

" Русия евентуално ще доставя повече недопечен нефт и артикули за дестинации, в това число Китай, през идващите месеци, защото Европа стяга глобите ", написа Bloomberg, като отбелязва, че някои от тези доставки се доставят на преференциални цени.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР