Китайският вицепремиер Лю Хъ ще посети идната седмица Вашингтон, за

...
Китайският вицепремиер Лю Хъ ще посети идната седмица Вашингтон, за
Коментари Харесай

Търговските преговори между САЩ и Китай продължават във Вашингтон

Китайският вицепремиер Лю Хъ ще посети идната седмица Вашингтон, с цел да бъдат обновени договарянията Китай-САЩ, чиято цел е да се избегне комерсиална война сред двете сили, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки изказване на Белият дом.

Лю Хъ, който е непосредствен на президента Си Цзинпин и дава отговор за икономическата политика на азиатския колос, водеше първата сесия от договаряния, състояли се в четвъртък и петък предходната седмица в Пекин с американската делегация, ръководена от финансовия министър на Съединени американски щати Стивън Мнучин, напомня Франс прес.

Тези двудневни диалози не доведоха до решение по значимите двустранни търговски разногласия и изключително по колосалния търговски недостиг на Съединени американски щати в стокообмена с Китай, който президентът Доналд Тръмп остро подлага на критика.

Китайският вицепремиер, който дава отговор за стопанската система, ще дойде във Вашингтон идната седмица, с цел да продължи диалозите с икономическия екип на администрацията на Тръмп, разгласи късно нощес говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

Лю Хъ, който е приключил влиятелния Харвардски университет в Съединени американски щати, е прочут с отличния си британски.

Китай е застрашен с мита за близо 50 милиарда $ на артикули, внасяни в Съединени американски щати. Тази закана би могла да се материализира на 22 май. Пекин пък съобщи, че е подготвен да отговори с мита за американски артикули, внасяни в Китай, на стойност 50 милиарда $.

Тръмп, който в понеделник получи доклад за договарянията, " има прелестни връзки с президента Си и ние работим върху нещо, което съгласно нас ще бъде доста положително за всички ", съобщи госпожа Сандърс, представена от Агенция Франс Прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР