"Китайският вирус" е популярен сред дивите животни, но понякога преминава

...
"Китайският вирус" е популярен сред дивите животни, но понякога преминава
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Няма лечение за новия китайски вирус

"Китайският вирус " е известен измежду дивите животни, само че от време на време минава и върху хората. Това съобщи в ефира на Нова тв доцент Атанас Мангъров.

"Заразяването става посредством контакт до биологични тайни на инфектирани животни и може да се получи заразяване от човек на човек, когато човек влезе в директен контакт с биологичните тайни на болен. Тук става дума да вземем за пример за кихане ", сподели той.

По думи на експерта вирусът няма условия да съществува в човешката популация, само че в голяма част от случаите той дава едно грипоподобно заболяване.

Мангъров обаче добави, че в 10 % от случаите нещата могат да се развият неприятно и човек да почине, т.е. смъртността от тази зараза е 10 на 100.

"За този вирус познатите ни препарати за лекуване не оказват помощ. Нищо не оказва помощ против него. Причината е, че вирусите са доста изменчиви ", съобщи той.

"Същото нещо го имаше и през 2012 година, когато имаше вирус, наименуван средноизточен респираторен синдром. Това беше отново подобен ковид, само че от различен вид. Тоест това са вируси, които понякога минават от животни измежду хората и тъй като нямат антитела против тях, предизвикват доста тежки болести, от които пациента може да почине ", изясни Мангъров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР