Китайският външен министър Ван И ще посети Русия от 18

...
Китайският външен министър Ван И ще посети Русия от 18
Коментари Харесай

Ким Чен Ун си тръгна, но Ван И идва: Китайският външен министър на посещение в Русия

Китайският външен министър Ван И ще посети Русия от 18 до 21 септември за присъединяване в 18-ия кръг от китайско-руски стратегически съвещания в областта на сигурността, заяви през днешния ден говорителката на китайското външно министерство Мао Нин, представена от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

" По покана на секретаря на Съвета за сигурност на Руската федерация, Николай Патрушев, членът на Политбюро на Централен комитет на Китайската комунистическа партия (ККП) и външен министър Ван И ще посети от 18 до 21 септември Русия ", се споделя в изказването, представено от ТАСС.

Миналата седмица говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова заяви, че  съветският външен министър Сергей Лавров и китайският му сътрудник Ван И ще проведат договаряния на 18 септември в Москва, напомня ТАСС. Според анонса двамата министри ще обменят отзиви за войната в Украйна, а също по този начин " по въпроса за гарантиране на стабилността и сигурността в Азиатско-тихоокеанския район " .
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР