Китайският външен министър Ван И ще посети Русия от 18

...
Китайският външен министър Ван И ще посети Русия от 18
Коментари Харесай

Китайският външен министър пристига в Русия

Китайският външен министър Ван И ще посети Русия от 18 до 21 септември, оповестява " Франс прес ", базирайки се на отрасловото ведомство.

Той ще вземе присъединяване в 18-ия кръг от китайско-руски стратегически съвещания в областта на сигурността по покана на Николай Патрушев, секретар на Съвета за сигурност на Русия.

На по-ранен брифинг съветското външно министерство посочи, че Ван ще се срещне с сътрудника си Сергей Лавров, като двамата имат намерение да се " съсредоточат върху напъните за подсилване на съдействието на интернационалната сцена ".

" Ще има обстоен продан на отзиви по въпроси, свързани с уреждането на въпроса в Украйна, както и по отношение на методите за обезпечаване на непоклатимост и сигурност в Азиатско-Тихоокеанския район ", уточни представител на министерството.

Китай и Русия са стратегически съдружници, като и двете страни постоянно акцентират партньорството си " без ограничавания " и икономическото и военното си съдействие.
 След Путин, по какъв начин ще се издъни Си Дзинпин?
След Путин, по какъв начин ще се издъни Си Дзинпин?

Внезапна офанзива против остров Формоза? Торпедо против японски боен транспортен съд в Китайско море? Офанзива на китайско-индийската граница? Рискът не е нулев

Техните връзки станаха още по-близки, откакто Русия нахлу в Украйна през февруари предходната година - ход, който не беше неодобрен от Пекин.

Китай се стреми да се нарежда като неутрална страна във войната в Украйна , като в същото време обезпечава на Русия жизненоважен дипломатически и финансов избавителен пояс на фона на задълбочаващата се интернационална изолираност на последната.

Досега обаче Пекин не е вземал намерено военно присъединяване нито е изпращал смъртоносни оръжия на Москва.

Миналия месец китайският министър на защитата и прикани за по-тясно военно съдействие.
 Западът може и да се тормози от доближаване Русия-Северна Корея, Китай може и да не се
Западът може и да се тормози от доближаване Русия-Северна Корея, Китай може и да не се

Но Пекин има и огромен дял в международната търговия и не може да си разреши вреди от дестабилизиращо държание и закани с нуклеарни оръжия

През последните месеци двете страни направиха взаимни патрули по море и въздух, което принуди Южна Корея да приведе в подготвеност изтребители като защитна мярка.

През юли асистент на Владимир Путин изрази мнение, че контактите на високо равнище ще се разширят и означи, че

През март президентът в Москва и разгласи, че връзките сред двете страни навлизат в нова епоха.
 Васал на Китай. По-добре в сравнение с марионетка на Запада?
Васал на Китай. По-добре в сравнение с марионетка на Запада?

За настоящето съветско политическо управление, което по разнообразни аргументи очевидно е захласнато от борба с " груповия Запад ", да не си американски " васал " към този момент е постижение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР