Китайският външен министър Ван И разговаря днес по телефона с

...
Китайският външен министър Ван И разговаря днес по телефона с
Коментари Харесай

Китайският външен министър към Блинкен: Прекратяването на огъня в Газа е абсолютен приоритет

Китайският външен министър Ван И беседва през днешния ден по телефона с американския държавен секретар Антъни Блинкен за спора сред Израел и " Хамас ", предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Абсолютен приоритет е прекратяването на огъня, с цел да се постави завършек на сраженията допустимо най-скоро ", сподели Ван И, представен от китайското министерство на външните работи.

" Световните сили... би трябвало да пазят обективността и безпристрастността и да демонстрират успокоение и рационалност ", съобщи още китайският първи посланик, като прикани за " полагане на всички старания " за " попречване на огромна филантропична злополука ".

Миналия месец китайският президент Си Дзинпин прикани на изключителна виртуална среща на върха на страните от групата БРИКС за неотложно прекъсване на военните дейности.

От своя страна Блинкен " още веднъж акцентира, че е неотложно всички страни да работят за попречване на разпространяването на спора ", заяви Държавният департамент на Съединени американски щати.

Китай има положителни връзки с Израел, само че от няколко десетилетия поддържа палестинската идея и признава страната Палестина. Той обичайно поддържа решение, учредено на съществуването на две страни, отбелязва Агенция Франс Прес.

В края на предишния месец Ван И взе участие в Ню Йорк в съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, отдадено на спора сред Израел и " Хамас ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР