Китайският външен министър Ван И каза, че Съединените щати и

...
Китайският външен министър Ван И каза, че Съединените щати и
Коментари Харесай

Китай обещава панди на 45-ата годишнина от американско-китайските връзки

Китайският външен министър Ван И сподели, че Съединените щати и Китай би трябвало да упорстват за спокойно общуване и да преодолеят разликите си, както направиха, когато откриха дипломатически връзки за 45 години преди тази седмица.

Г-н Уанг също даде обещание, че гигантските панди ще се върнат в Съединени американски щати – и по-специално в Калифорния – до края на годината.

„ Сътрудничеството сред Китай и Съединени американски щати към този момент не е неизбежна алтернатива за двете страни или даже за света, само че въпрос, на който би трябвало да се отговори съществено, ” сподели той.


Г-н Уанг изрази значително помирителна нотка на обилен прием, отбелязващ годишнината с 300 посетители в зала в разтегнатия държавен комплекс от къщи за посетители Diaoyutai в китайската столица.

Двете страни се пробват да се ориентират – и да избегнат война – в това, което може би е най-трудните за тях води, откогато Съединени американски щати прекратиха формалните връзки с Тайван и признаха комунистическото държавно управление в Пекин за държавно управление на Китай на 1 януари 1979...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР